Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρύτανης του ΑΠΘ, φέρεται να εμβολιάστηκε στις 11 Ιανουαρίου του 2021. Συγκεκριμένα από τα στοιχεία προκύπτει πως εκείνη την ημέρα εμβολιάστηκε πρόσωπο με το όνομα «Νικόλαος Παπαϊωάννου του Γεωργίου», ο οποίος εμφανιζόταν ως παθολόγος. Το εν λόγω πρόσωπο έχει γεννηθεί στις 15/5/1963. Την ίδια ημέρα δηλαδή που έχει γεννηθεί και ο πρύτανης του ΑΠΘ, όπως προκύπτει από τον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook. 

 Δηλαδή έχουμε ένα πρόσωπο με το ίδιο όνομα, επίθετο, πατρώνυμο και ημερομηνία γέννησης με τον πρύτανη του ΑΠΘ. Επίσης ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου που το εν λόγω πρόσωπο δήλωσε κατά τον εμβολιασμό του και αναγράφεται στην καρτέλα είναι καταχωρημένος στο όνομα «Πρύτανης Θεσσαλονίκης» ενώ και ο δεύτερος αριθμός είναι του σπιτιού του στη περιοχή Πεύκα.

Όπως αναφέρει το Documento, νοσοκομειακοί γιατροί επιβεβαιώνουν το γεγονός, τονίζοντας πως είναι προκλητικό να βλέπουν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου να εμβολιάζεται, προσπερνώντας τους υγειονομικούς που δίνουν καθημερινά τη μάχη στο ΕΣΥ και παίρνοντας τη σειρά ανθρώπων που είχαν πραγματικά ανάγκη το εμβόλιο καθώς ανήκαν στις ηλικιακές ομάδες υψηλού κινδύνου.

Επίσης όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, ο πρύτανης είναι καθηγητής κτηνιατρικής και όχι Ιατρικής, οπότε δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τον εμβολιασμό του. Ωστόσο φαίνεται πως ο πρύτανης ξεπέρασε και αυτό το εμπόδιο καθώς στην καρτέλα εμβολιασμού, όπως προαναφέρθηκε, εμφανιζόταν ως «Παθολόγος»

Σε επικοινωνία που είχε το Documento με τον Πρύτανη, αυτός αρχικά αρνήθηκε πως έχει εμβολιαστεί, ενώ σε δεύτερη επικοινωνία δεν θέλησε να μιλήσει.