ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Καταδικάστηκε ο Αρχιμανδρίτης από την Ερμιονίδα σε 40 μήνες φυλακή με αναστολή

Καταδικάστηκε ο Αρχιμανδρίτης από την Ερμιονίδα σε 40 μήνες φυλακή με αναστολή

Σε ποινή φυλάκισης 40 μηνών για γενετήσια προσβολή σε ανήλικο καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου ο 40χρονος αρχιμανδρίτης από την Ερμιονίδα.
Ο κατηγορούμενος είχε στείλει σε 13χρονο μαθητή μέσα από το κνητό του τηλέφωνο βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο.
Ο αρχιμανδρίτης δεν εμφανίστηκε στο δικαστληριο επικαλούμενος ασθένεια και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του, ο οποίος άσκησε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης.
Στην προανακριτική του απολογία ο ιερομένος είχε υποστηρίξει για την υπόθεση:
«Αρνούμαι την κατηγορία όπως μου αποδίδεται. Πράγματι αυτά τα δύο βίντεο τα απέστειλα εκ παραδρομής στον ανήλικο ενώ απευθύνονταν στον διαδικτυακό μου φίλο στο instagram με όνομα προφίλ st …… o οποίος είναι άνω των 26 ετών, διαμένει ή Θεσσαλονίκη ή Ορεστιάδα και με τον οποίο αρχίσαμε διαδικτυακή συνομιλία από την 24.05.2023. Με τον συγκεκριμένο ανταλλάσσαμε διάφορα βίντεο και μηνύματα ερωτικού περιεχομένου και εκ παραδρομής όταν είδα τη φωτογραφία με τα παπούτσια του ανηλίκου θεώρησα ότι είναι ο ενήλικος διαδικτυακός μου φίλος και γι' αυτό απέστειλα τα συγκεκριμένα βίντεο. Δεν έχω ανταλλάξει ποτέ μηνύματα ούτε ερωτικού ούτε άλλου περιεχομένου με διαδικτυακούς φίλους κάτω των δεκαοκτώ ετών. Ότι μηνύματα έχω στείλει μέχρι τώρα στον ανήλικο ήταν διαδικτυακά κηρύγματα ή ομιλίες μου. Αισθάνομαι πολύ άσχημα που έστω εκ λάθους περιήλθαν αυτά τα βίντεο στον ανήλικο και ζητάω ταπεινά συγγνώμη».
Μετά το τέλος της δίκης η μητέρα του 13χρονου δήλωσε μεταξύ των άλλων:
«Η δικαιοσύνη έκανε πολύ σωστά τη δουλειά της. Εύχομαι να ήταν το πρώτο και το τελευταίο παιδί. Ο λόγος που κινηθήκαμε νομικά είναι γιατί θέλω να αποκατασταθεί η πίστη μου στο Θεό. Μετά το πρώτο βίντεο, συνέχισε να στέλνει άσεμνα μηνύματα στο παιδί» δήλωσε η μητέρα του 12χρονου, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του ιερέα.