ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο δήμαρχος που μετακόμισε σε βίλα, πάνω στο κύμα 300 τετραγωνικών μέτρων, με θέα το Ναό

Ζήλεψε φαίνεται ο δήμαρχος κάποιους έχοντες και κατέχοντες και θέλησε να τους μιμηθεί, αφού μετακόμισε από το διαμέρισμα της πολυκατοικίας, στα ορεινά του δήμου του, σε παραθαλάσσια βίλα  300 τετραγωνικών  μέτρων.

Ήθελε φαίνεται να ξυπνάει το πρωί για να πίνει τον καφέ του, πριν πάει στο δημαρχείο και να έχει θεά το Ναό για να εμπνέεται.

Βλέπετε κάποιες συνήθειες δεν κόβονται και ο δήμαρχος είναι μαθημένος από το παρελθόν να ζει πλουσιοπάροχα(Εδώ και 20 χρόνια περίπου που άρχισε να εκλέγεται δήμαρχος).

Αν έχει αγοράσει τη βίλα ή αν την έχει νοικιάσει, δεν το γνωρίζουμε είναι κάτι που ψάχνουμε αλλά ακόμα και να την έχει νοικιάσει, ο μισθός του δημάρχου δεν φτάνει για το ενοίκιο της.

Ακόμα και σήμερα κυκλοφορεί με ένα αμάξι δεν ξέρουμε αν το έχει μεταβιβάσει στο όνομά του, αφού  μέχρι και πριν λίγο καιρό γνωρίζαμε ότι ανήκε στην προηγούμενη  σύντροφο του, ένα αυτοκίνητο πανάκριβο και πολλών χιλιάδων κυβικών. 

Και προφανώς δεν αφορά κανέναν ότι ο Δήμαρχος ζει στη χλιδή και κάθε πρωί που ξυπνάει ακούει το κύμα να σκάει μπροστά στο σπίτι του. 

Αφορά το Υπουργείο Οικονομικών αν η εργασία του Δημάρχου δικαιολογεί αυτή τη χλιδή και ως εκεί.

Από τη στιγμή όμως, που εκθέτει αυτό τον τρόπο ζωής στη δημόσια κριτική, τότε τα σχόλια είναι αναμενόμενα.

Το πρόβλημα με αυτή την κατηγορία ανθρώπων δεν είναι ότι ζουν πλουσιοπάροχα. Ας ζουν. Εφόσον για τον οποιοδήποτε λόγο κερδίζουν αρκετά χρήματα, ας ζουν όπως θέλουν. Ούτως ή άλλως η πρόκληση, δεν είναι και η πιο ορθολογική χρήση του όποιου πλούτου.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί οι ίδιοι οι άνθρωποι συμπεριφέρονται ως κήνσορες και τιμητές των πάντων, θεωρώντας ότι κατέχουν τη μοναδική αλήθεια και ότι όλοι οι άλλοι είναι «φτωχοί που δεν κάνουν σωστές επιλογές» όπως είχε πει και κάποια άλλη εκπρόσωπος της χρυσής σήψης της ελληνικής κοινωνίας.

 Στο μύθο ο Ιάσωνας πήγε από την Ιωλκό μέχρι την Κολχίδα για να βρει το χρυσόμαλλο δέρας που είχε αφήσει εκεί ο Φρίξος.

Θα μπορούσε να έχει πάει μέχρι τον Ποσειδώνα, ώστε να μη χρειαστεί να ...φρίξουμε και εμείς, με το χρυσό παιδί της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δήμαρχε  επειδή έχεις θέα του Ναό,  πες στο Θεό της θάλασσας να μη σου φέρει μεγάλες  τρικυμίες τον Σεπτέμβριο.