Επικαιρότητα

Πρωϊνές αποκαλύψεις από το κοράκι της ενημέρωσης
Από σήμερα εγκαινιάζουμε μία νέα στήλη στο Attica today, η oποία θα ανεβαίνει κάθε πρωί, από Δευτέρα έως Παρασκευή.
Μέσα από αυτή τη στήλη θα μαθαίνετε και θα διαβάζετε αποκαλύψεις για όλους και για όλα. Αποκαλύψεις που σίγουρα θα συγκλονίσουν.
Εμείς θα ρωτάμε και θα μαθαίνουμε τα πάντα, από το κοράκι της ενημέρωσης και εσείς θα είστε οι πιο ενημερωμένοι πολίτες μέσα από αυτή τη στήλη.
Θα είναι υποψήφια βουλευτής ή υποψήφια δήμαρχος Αχαρνών, η αντιπεριφερειάρχης (louis vuitton) κα Βασιλική Καβαλάρη;
Νομίζω πραγματικά ότι μας έχει μπερδέψει η αντιπεριφερειάρχης για τις μελλοντικές τις προθέσεις.
Και αυτό γιατί δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα για το τι θα πράξει στις εκλογές του 2028, αφού οι πολιτικές της φιλοδοξίες είναι μεγάλες.
Πραγματικά από το πρωί έως το βράδυ δεν αφήνει εκδήλωση για εκδήλωση, πίτα για πίτα και βρίσκεται από τα Λεγραινά έως και το Χαλκούτσι.
Βέβαια προτεραιότητα δίνει στις εκδηλώσεις του δήμου Αχαρνών και για αυτό μας έχει μπερδέψει.
Εμείς πιστεύουμε ότι θα σταθμίσει τα πράγματα για τις βουλευτικές εκλογές και αν δει ότι τα κουκιά δεν μαζεύονται, τότε θα είναι υποψήφια δήμαρχος Αχαρνών.
Εμείς όμως θα ρωτήσουμε την κυρία αντιπεριφερειάρχη, εάν σε όλες αυτές τις μετακινήσεις χρησιμοποιεί οδηγό και το αυτοκίνητο της περιφέρειας;
Αλλά μάλλον με καύσιμα και οδηγό της περιφέρειας κινείται η κυρία αντιπεριφερειάρχης.
Τελικά μάλλον μας βρήκε νέα Ευρώπη Κοσμίδη η οποία κινούνταν με αυτοκίνητο, οδηγό και e-pass της περιφέρειας.
Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης που αντί να σκέφτεται την υποψηφιότητα του ως υποψήφιος δήμαρχος, καλύτερα να σκέφτεται ότι μπορεί να μετακομίσει στο δήμο… Κορυδαλλού.
Τελικά μερικοί άνθρωποι είναι αδιόρθωτοι.
Αυτό συμβαίνει και με πρώην αντιπεριφερειάρχη ο οποίος θέλει να είναι υποψήφιος δήμαρχος στο δήμο του, χωρίς όμως να υπολογίζει τον εισαγγελέα.
Αντί να κάτσει και να δει τις ποινικές διώξεις οι οποίες θα του έρθουν σε λίγο, σκέφτεται πως θα είναι υποψήφιος δήμαρχος και μάλιστα κάνει επαφές πάνω σε αυτό για να φτιάξει το συνδυασμό του από τώρα.
Εμείς θα του πούμε ότι να μη σκέφτεται αυτό προς το παρόν αλλά να κάτσει και να σκεφτεί πολύ καλά, μήπως σε λίγο καιρό δεν βρίσκεται κάπου εκεί στα βόρεια, γιατί εμείς τον βλέπουμε να μετακομίζει προς το δήμο…Κορυδαλλού.
Βέβαια δεν θα προλάβει να χαρεί και το διαμέρισμα που έχει στον ουρανοξύστη στη Λεμεσό(το απέκτησε κατά τη θητεία του ως αντιπεριφερειάρχης), που τα συμβόλαια λένε ότι αγοράστηκε 300.000, ενώ στην πραγματικότητα στοιχίζει πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ.
Τι γίνεται με τους έκπτωτους δυο τοπικούς συμβούλους Παλλήνης Γιώργο Βογιατζή και Δημήτρη Χατζηκωσταντή;
Είχαμε γράψει από της 20 Δεκεμβρίου, ότι ύστερα από απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης και του κ.Ζαφειρόπουλου, οι δύο τοπικοί σύμβουλοι Παλλήνης, Γιώργος Βογιατζής και Δημήτρης Χατζηκωσταντής, είναι έκπτωτοι λόγω χρεών προς τον Δήμο,
Η απόφαση έχει έρθει εδώ και πολύ καιρό στο Δήμο. Γιατί κ. Αηδόνη την κρατάτε κλειδωμένη στα συρτάρια και δεν την εκτελείται;
Ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι κρατούν τους δύο τοπικούς συμβούλους στο συμβούλιο και δεν προχωρούν στην έκπτωση τους;
Μήπως κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι πιέζουν το δήμαρχο να μην προχωρήσει στην εκτέλεση της απόφασης, γιατί εξοφλούν έτσι προεκλογικά γραμμάτια, αφού είναι σε όλους γνωστό αυτοί οι δύο τοπικοί σύμβουλοι, ποιους δημοτικούς συμβούλους έχουν βοηθήσει;
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 11 του νόμου 4804/2021 συντρέχει περίπτωση αυτοδίκαιης έκπτωσης εκλεγέντος δημάρχου, δημοτικού συμβούλου, συμβούλου και προέδρου δημοτικής κοινότητας, λόγω μη εξόφλησης ή μη υπαγωγής σε ρύθμιση έως και την ημέρα εγκατάστασης των νέων δημοτικών αρχών, των υπαρχουσών πριν από την εκλογή του οφειλών του προς τον δήμο ή των ΝΠΔΔ και των κοινωφελών επιχειρήσεων του δήμου, ύψους ανώτερου των 300 ευρώ.
Ο αντιδήμαρχος ιστορικού δήμου που από το πρωί κάνει οκτάρια και τρέχει υπερβολικά με υπηρεσιακό αυτοκίνητο του δήμου.
Έχουμε δεχτεί πολλά τηλέφωνα και καταγγελίες σχετικά με αντιδήμαρχο ιστορικού δήμου ο οποίος με το περισσιακό αυτοκίνητο από το πρωί κάνει επικίνδυνους ελιγμούς και τρέχει υπερβολικά.
Κάποιοι μας έχουν καταγγείλει μάλιστα ότι η ταχύτητα που πολλές φορές τον έχουν δει να τρέχει ξεπερνάει και τα 160 χιλιόμετρα.
Κάποιοι άλλοι μας έχουν πεί ότι τον βλέπουν από το πρωί, να είναι κόκκινος σαν τον παντζάρι. Πάντως από ό,τι γνωρίζουμε πίεση δεν έχει για να δικαιολογείται να είναι τόσο κόκκινος. ‘Αρα κάτι άλλο συμβαίνει.
Από ότι γνωρίζουμε έχουν φτάσει στα αυτιά του κοντού-καραφλού δημάρχου όλες αυτές οι καταγγελίες, αλλά αυτός περι άλλων τιρβάζει, αφού όχι μόνο δεν τολμάει να τραβήξει το αυτί του αντιδημάρχου μαλα φοβάται ακόμα και να του κάνει απλές παρατηρήσεις.
Πάντως την επόμενη φορά που θα τον δει κάποιος σε αυτή την κατάσταση πρωί-πρωί, όπως μας είπαν θα ειδοποιήσουν την τροχαία και τότε ο κοντός-καραφλός δήμαρχος να δω τι έχει θα έχει να μας πει.
Ας τον φυλάει ο Θεός να μην πέσει σε κανένα ΚΥΠΑΡΙΣΗ.
Εικόνες διάλυσης στη ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής. Δημιουργείται τεράστια δυναμική απέναντι στον Τογρίδη.
Λίγες μέρες μετά την παραίτηση της προέδρου κας Βανίτας Σωφρόνη, η εικόνα στη ΔΕΕΠ είναι τραγική.
Και αυτό διότι έχουν παραιτηθεί 5-6 εκλεγμένα μέλη και καμιά 15αριά από την διεύρυνση.
Η εικόνα της Νέας Δημοκρατίας στο ανώτερο όργανο στην Ανατολική Αττική, θυμίζει εικόνες διάλυσης.
Οι πιο σοβαρές αντιδράσεις ήρθαν με την τοποθέτηση του προέδρου της ΔΗΜΤΟ Ωρωπού Σπύρου Καυκόπουλου στη θέση της κας Σωφρόνη, ύστερα από απόφαση του κ. Κονταδάκη χωρίς να ρωτηθεί κάνένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στην Ανατολική Αττική.
Εκλεγμένα μέλη της ΔΕΕΠ, προέδροι τοπικών οργανώσεων και πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν βγει πλέον στα κάγκελα.
Επιβεβαιωμένες πληροφορίες λένε ότι κι άλλα πολλά στελέχη θα παραιτηθούν στο πρώτο συμβούλιο που θα γίνει το προσεχές διάστημα.
Αν επαληθευτούν όλα αυτά που έχουμε μάθει, τότε δεν θα υπάρχουν στελέχη να συμπληρώσουν τον απαραίτητο αριθμό για τη λειτουργία της ΔΕΕΠ.
Όλη αυτή η κατάσταση συσπειρώνει δυναμικά στελέχη του κόμματος, απέναντι στην υποψηφιότητα Τογρίδη που κάποιοι σπρώχνουν μανιωδώς, για να είναι ο επόμενος πρόεδρος, αλλά με όλα αυτά που γίνονται εμείς θα πούμε απλά, ότι η επερχόμενη ήττα του κ. Τογρίδη είναι δεδομένη.
Η αλήθεια πίσω από τα γεγονότα της Κερατέας, γιατί ίσως τα πράγματα είναι λίγο πιο ύποπτα.
Και εξηγώ.
Η πολιτική βούληση της δημοτικής αρχής αρχικά ήταν να αποδοθεί σε ένα χώρο μέσα στο Επιχειρηματικό Πάρκο Κερατέας η χρήση της ‘’Διαχείρισης Απορριμμάτων ΄΄, ώστε νόμιμα να συνεχίσει να γίνεται αυτό όπου ήδη σήμερα γίνεται.
Τι γίνεται σήμερα χωρίς την απαραίτητη αδειοδότηση; Eναπόθεση και διαχείριση ανακυκλώσιμων υλικών, κλαδεμάτων πρασίνου, ογκωδών υλικών και προϊόντων εκσκαφών και κατεδαφίσεων.
Αυτή υπήρξε η αρχική σκέψη του δημάρχου ώστε ο δήμος να αποφύγει τα υψηλά πρόστιμα. Ο όρος όμως ΄΄ Διαχείριση Απορριμμάτων ΄΄ ίσως ήταν ατυχής γιατί ξυπνάει μνήμες των πιο απεχθών σχεδιασμών για την πόλη.
Έτσι λοιπόν ο Δημήτρης Λουκάς, συναισθανόμενος τον φόβο και αφουγκραζόμενος τον προβληματισμό των δημοτών, αποφάσισε να αφαιρέσει από τη διατύπωση οποιοδήποτε έκφραση μπορεί να δημιουργεί κλίμα ανησυχίας, ως προς τη χρήση του χώρου.
Παρόλα αυτά τα πράγματα δεν ηρέμησαν.
Και εδώ αρχίζει και γίνεται το πράγμα ύποπτο, καθώς μαθαίνουμε ότι διακινήθηκε μια πληροφορία ότι δήθεν ο Λουκάς σκοπεύει να φέρει στην Κερατέα τα σκουπίδια όλης της Αττικής και των νησιών.
Αυτή την ένταση εκμεταλλεύθηκε και ο Χάρης Ζαγουρής για να ανεξαρτητοποιηθεί. Μόνο που έκανε τρία σοβαρά λάθη:
1.Αντί να ανεξαρτητοποιηθεί εδώ και καιρό καταψηφίζοντας την εν λόγω απόφαση, πράξη τίμια και γενναία, ανεξαρτητοποιήθηκε κατόπιν εορτής. Γιατί ;
Γιατί περίμενε να πάρει την αντιδημαρχία. Μόλις δεν την πήρε το έπαιξε επαναστάτης και αλληλέγγυος στους Κερατιώτες. Δείγμα υποκρισίας και καιροσκοπισμού.
2.Eργαλειοποίησε προς δικό του πολιτικό όφελος ένα μεγάλο αγώνα κι ένα κρίσιμο ζήτημα για τους κατοίκους της Κερατέας, αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων. Δείγμα αμετροέπειας και αλαζονείας.
3.Ψέλλισε στην ανακοίνωση ότι δήθεν ο Λουκάς υφάρπαξε την ψήφο του. Ή αυτό που λέει είναι αλήθεια οπότε είναι πολιτικός νάνος ή είναι ψέματα οπότε είναι πολιτικός συκοφάντης.
Βέβαια με τον κ. Ζαγουρή τώρα ξεκινάμε. Θέλω να διερευνήσω σε μεγαλύτερο βάθος γιατί τελικά ο δήμαρχος τον έκοψε από τις αντιδημαρχίες.
Υπάρχουν άραγε και άλλοι λόγοι πέρα από τους προφανείς;
Τα πρώτα στοιχεία δεν είναι καλά για τον κ. Ζαγουρή. Θα επανέλθω όμως πολύ σύντομα με περισσότερα.
Και για να επιστρέψουμε στο μείζον θέμα της Κερατέας, ο Δημήτρης Λουκάς έλαβε μια απόφαση. Να μην επιτρέψει την περεταίρω όξυνση, η οποία υπάρχει κίνδυνος να δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικού διχασμού, σύγκρουσης και κοινωνικής αναστάτωσης.Ο δήμαρχος ήρε την εν λόγω απόφαση, καθώς ενδιαφέρεται στα επόμενα χρόνια που είναι χρόνια παραγωγής σημαντικού έργου, να κυριαρχεί η ενότητα και η κοινωνική ηρεμία.