ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

537 χρόνια κάθειρξης από το εφετείο κακουργημάτων! Είχαν συλληφθεί πέρυσι στα Σεπόλια 11 Τούρκοι και Κούρδοι με βαρύ οπλοστάσιο κρυμμένο σε καταπακτή

537 χρόνια κάθειρξης συνολικά επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους έντεκα Τούρκους που διώκονταν από πέρυσι, όπως είχε γράψει σε σχετικό ρεπορτάζ τo edolio5 για μια τσάντα με όπλα που είχε βρεθεί σε σπίτι στα Σεπόλια. Στους κατηγορούμενους δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

 
Την τσάντα, όπως παραδέχτηκε ενώπιον του δικαστηρίου, μετέφερε ο πρώτος κατηγορούμενος στο σπίτι το προηγούμενο βράδυ και την είχε απορρίψει στο άνοιγμα του φρεατίου, υπό τη συνεχή επίβλεψη της Αντιτρομοκρατικής που εν αγνοία του τον ακολουθούσε κατά πόδας για τουλάχιστον δύο ημέρες. Γι’ αυτόν τον ταξιδιωτικό σάκο με τα όπλα, ο καθένας από τους κατηγορούμενους. εισέπραξε τελικά 33 χρόνια ποινής (εκτιτέα τα 20).
 

Ορισμένοι από τους κατηγορούμενους,  είχαν συλληφθεί και στις 28 Νοεμβρίου 2017 με την κατηγορία ότι αποτελούν μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης που είχε, υποτίθεται, στόχο τη δολοφονία του Τούρκου προέδρου. Για τους περισσότερους από αυτούς ζητήθηκε η έκδοσή τους στην Τουρκία, όμως τα ελληνικά δικαστήρια απέρριψαν τα αιτήματα.
 
Πηγή: edolio5