ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΔΔΗΕ: Μόνιμος μηχανισμός αποζημιώσεων σε πολίτες για διακοπές ρεύματος -Επιστροφές 100 ευρώ & αναζήτηση ευθυνών

 

Διακοπές ρεύματος: Μόνιμο μηχανισμό αποζημιώσεων ανάλογα με τη βλάβη που προκαλείται στο δίκτυο μεταφοράς μελετά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

 

Με τον τρόπο αυτόν υπόλογος στους καταναλωτές θα είναι ο ΔΕΔΔΗΕ ο οποίος θα καλείται να αποζημιώνει τους πολίτες άμεσα και εκείνος με την σειρά του θα αναζητά τους υπεύθυνους για να αποζημιωθεί ο ίδιος στον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό (δήμους κ.α) που με τις ολιγωρίες ή τις παραλείψεις τους εμπόδισαν τον διαχειριστή να αποκαταστήσει γρήγορα μια βλάβη.

Το μοντέλο με το οποίο θα υπολογίζεται η «ποινή» που θα ασκήσει μοχλό πίεσης για γρηγορότερη ανταπόκριση του δικτύου διανομής αναζητάτε από τον ρυθμιστή και σύμφωνα με αντίστοιχες πρακτικές του εξωτερικού θα μπορούσε να φτάσει για παράδειγμα τα 100 ευρώ ανάλογα με την διάρκεια της βλάβης.

Για το θέμα γράφει σήμερα και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:

 

Εν τω μεταξύ, ανοιχτό το ενδεχόμενο για την αποζημίωση των νοικοκυριών που έμειναν χωρίς ρεύμα λόγω της κακοκαιρίας “Ελπίς” άφησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και σε ερώτηση για το αν θα καταβληθούν αποζημιώσεις στα νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ρεύμα απάντησε ότι “όταν ολοκληρωθούν οι αποκαταστάσεις, θα τα βάλουμε όλο στο τραπέζι για να δούμε τι πρέπει να γίνει”.

Πηγή: aftodioikisi.gr