Επικαιρότητα
Σεισμός 4,6 Ρίχτερ πριν λίγο στη νότια Εύβοια - Ιδιαίτερα Αισθητός στην Αττική
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC), σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (29/11) στις 06:32, σε περιοχή της νότιας Εύβοιας.
Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με την εκτίμηση του EMSC, υπολογίζεται στα 12 χλμ.
Το ακριβές επίκεντρο τη δόνησης εντοπίζεται στα 9 χλμ. βόρεια - βορειοανατολικά από τα Νέα Στύρα.
4,6 Ρίχτερ από το Γεωδυναμικό
H αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 4,6 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 11,6 χλμ., και επίκεντρο τα 9 χλμ. βόρεια από τα Νέα Στύρα.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού – Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC), η δόνηση ήταν μεγέθους 4,8 βαθμών.
Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος, το επίκεντρο ήταν στο “νοτιοανατολικό άκρο της Εύβοιας, 10-15 χιλιόμετρα από τα Νέα Στύρα”.
Όπως είπε, “εκεί υπάρχουν ρήγματα και τις τελευταίες δύο εβδομάδες είναι σε εξέλιξη η σεισμική δραστηριότητα. Πιστεύω χρειάζεται προσοχή στην αξιολόγηση που θα κάνουμε από εδώ και πέρα. Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει ακόμα με βεβαιότητα αν ήταν ο κύριος σεισμός“.
Σύμφωνα με τον ίδιο ήταν επιφανειακός σεισμός “και όλη η σεισμική σειρά στην περιοχή αυτή είναι τέτοιοι σεισμοί”.
Από την πλευρά του, ο Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι η νότια Εύβοια δεν είναι μια περιοχή που δεν θεωρείται σεισμογενής και συμπλήρωσε ότι είναι νωρίς ακόμη να πούμε αν είναι ο κύριος σεισμός.
Λίγα λεπτά μετά τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ ακολούθησε σεισμός 3,2 Ρίχτερ με επίκεντρο την ίδια περιοχή.
Η δόνηση είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε πολλές περιοχές, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές.
Πηγή: https://www.newsbomb.gr/ &