ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Η Καϊλή θα καταθέσει αίτημα για να βγάλει το βραχιολάκι

Η Καϊλή θα καταθέσει αίτημα για να βγάλει το βραχιολάκι

Στις άμεσες προτεραιότητες της είναι να επανέλθει στα καθήκοντά της στο ευρωκοινοβούλιο αναφέρει ο συνήγορός της

Το ηλεκτρονικό βραχιολάκι αναμένεται να ζητήσει να βγάλει η Εύα Καϊλή το επόμενο χρονικό διάστημα σύμφωνα με τον συνήγορό της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ενώ όπως σημειώνει «στις άμεσες προτεραιότητες της είναι να επανέλθει στα καθήκοντά της στο ευρωκοινοβούλιο». Ειδικότερα, ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του προς τους Έλληνες ανταποκριτές στις Βρυξέλλες:

"Η κυρία Εύα Καϊλή προτίθεται το επόμενο χρονικό διάστημα να ζητήσει την αφαίρεση του ηλεκτρονικού μπρασελέ επιτήρησης. Επίσης στις άμεσες προτεραιότητες της είναι να επανέλθει στα καθήκοντά της στο ευρωκοινοβούλιο. Υπάρχουν στοιχεία, που δεν είναι ακόμα γνωστά στην κοινή γνώμη που ενισχύουν την αθωότητά της".

Νωρίτερα σήμερα, ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, σύντροφος της Εύας Καϊλή και ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλλα αφέθηκαν ελεύθεροι υπο όρους αλλά χωρίς ηλεκτρονικό βραχιόλι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Le Soir η εισαγγελία έκρινε πως «η προληπτική τους κράτηση δεν δικαιολογείται πλέον», εγκρίνοντας την σχετική εισήγηση του ανακριτή που διεξάγει την έρευνα για το Qatargate και την υπόθεση διαφθοράς στους κόλπους του ευρωκοινοβουλίου.

Ο Ταραμπέλλα και ο Τζόρτζι είχαν αρχικά τεθεί υπό κράτηση με ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Μισέλ Κλεζ, πριν τεθούν υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση στο σπίτι τους.

Πηγή:https://www.protothema.gr/