ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Αθωώθηκε και στον δεύτερο βαθμό ο πρόεδρος των εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού

Αθωώθηκε και στον δεύτερο βαθμό ο πρόεδρος των εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού

Μαζί του κρίθηκαν αθώα και δύο μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο Γιάννη Τζανάκης και ο Παναγιώτης Σταθουλόπουλος

Την αθώωση του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο υπουργείο ΠολιτισμούΓιάννη Τσακοπιάκου και των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, Γιάννη Τζανάκη και Παναγιώτη Σταθουλόπουλου αποφάσισε την Τρίτη το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, «έπειτα από δικαστικό αγώνα, που ξεπέρασε τους έξι μήνες και έφτασε τον αριθμό -ρεκόρ- των 14 συνεδριάσεων» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

Η αθώωση - για δεύτερη φορά και τελεσίδικα -- του κ. Τσακοπιάκου αφορούσε την υπόθεση «αμαρτωλό Ταμείο Αλληλοβοηθείας», παρά «την…. ασυνήθιστη έφεση εισαγγελέα στην πρωτόδικη απόφαση, βάζοντας τέλος στο «κυνήγι μαγισσών», που τεχνηέντως στήθηκε επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και συντηρήθηκε όλα αυτά τα χρόνια».

«Οι τόνοι λάσπης και τα δίχως τέλος ψέματα, που εκτοξεύτηκαν μπορεί να έσυραν έντιμα και αξιοπρεπή διοικητικά και συνδικαλιστικά στελέχη του ΥΠ.ΠΟ.Α μέχρι τα δικαστήρια για να υπερασπιστούν την αθωότητά τους όμως, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν ήταν αρκετά για να εξυπηρετηθεί το σενάριο επιστημονικής φαντασίας, που έστησαν οι δολοπλόκοι με κύριο σκοπό να πλήξουν τον άνθρωπο «στόχο» τους, Γιάννη Τσακοπιάκο και μέσω αυτού δεκάδες εργαζόμενους. Ο αγώνας όλων, όσοι στοχοποιήθηκαν συνεχίζεται, με σύμμαχο την εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία στο τέλος θα δώσει στους σκευωρούς την απάντηση που τους ταιριάζει» καταλήγει η ανακοίνωση της ομοσπονδίας των εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού.

Πηγή:https://www.protothema.gr/