ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Ρωσίδα εγκέφαλος σε κύκλωμα ναρκωτικών με λεία €360.000 συνελήφθη στην Ελλάδα - Η χλιδάτη ζωή και τα σκάφη

Ρωσίδα εγκέφαλος σε κύκλωμα ναρκωτικών με λεία €360.000 συνελήφθη στην Ελλάδα - Η χλιδάτη ζωή και τα σκάφη

Συνελήφθησαν και άλλοι 5 Έλληνες - Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής

Ένα «οικογενειακό» κύκλωμα που εισήγαγε skunk από την Ισπανία μέσα σε βαλίτσες και το έριχνε στη συνέχεια στην Κύπρο και την Τουρκία με αρχηγό μια εντυπωσιακή Ρωσίδα, υπαρχηγό τον σύζυγο της και μεταφορέα τη μητέρα της, «ξεδοντιάστηκε» από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Η 38χρονη, από την «παγωμένη» Ρωσία, είχε στήσει το εγκληματικό δίκτυο στη χώρα μας και χρησιμοποιούσε τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας για να παραλαμβάνουν τα μέλη της βαλίτσες με τα ναρκωτικά που έφερνε η μητέρα της.

Ένα μέρος της ακατέργαστης κάνναβης - υδροπονικής καλλιέργειας που εισήγαγε, το κρατούσε για την εγχώρια αγορά, ενώ το μεγαλύτερο το προωθούσε στην Κύπρο και την Τουρκία όπου η τιμή του συγκεκριμένου ναρκωτικού είναι διπλάσια ακόμη και τριπλάσια, αποκομίζοντας κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Μάλιστα, φρόντιζε, στα πρότυπα των βαρόνων των καρτέλ, να κάνει χλιδάτη ζωή, να απολαμβάνει τις διακοπές της σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων, να «σκίζει» τα κύματα με γρήγορα σκάφη και να κάνει ιππασία.

Εκτός από την εντυπωσιακή Ρωσίδα, συνελήφθησαν και άλλοι 5 Έλληνες άνδρες και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα και για πλαστογραφία. Το παράνομο περιουσιακό όφελος δε, που αποκόμισε το κύκλωμα, υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε τουλάχιστον 360.000 ευρώ.

rwsida-kartel__6_rwsida-kartel__7_rwsida-kartel__8_


Οι ρόλοι

Κλείσιμο

Οι έμπειροι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής χρειάστηκε να μελετήσουν μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια της υπόθεσης και να ακτινογραφήσουν τη δράση της εντυπωσιακής 38χρονης πριν περάσουν στην τελευταία φάση του επιχειρησιακού τους σχεδίου για να τη βάλουν στο χέρι. Μάλιστα η εξάρθρωση της οργάνωσης έγινε σε συνεργασία με την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών Κύπρου και στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης προανακριτικής έρευνας με εξακριβώσεις και διασταυρώσεις στοιχείων, χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών, δημιουργίας προφίλ των εμπλεκομένων (profiling), πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση, ενώ διακριβώθηκε ο ρόλος κάθε μέλους του κυκλώματος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν διακριτούς ρόλους, με χαρακτηριστική κατάρτιση και επαγγελματική υποδομή στον τρόπο ασφαλούς μεταφοράς των ουσιών, στη διευθέτηση ταξιδιών και χώρων διαμονής τους, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης εξασφαλίζοντας την αδιάλειπτη εγκληματική τους δράση και την αποκόμιση μεγάλου παράνομου περιουσιακού οφέλους. Ειδικότερα, η 38χρονη, ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, ήταν υπεύθυνη για την ανεύρεση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, οι οποίες εισάγονταν αεροπορικώς στη χώρα μας από την Ευρώπη με βαλίτσες, ενώ αναλάμβανε την πλήρη καθοδήγηση των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης, προκειμένου οι ποσότητες αυτές, να εξάγονται σε άλλες ευρωπαϊκές και μη χώρες.

Ο 42χρονος, σύζυγος της, ως υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, είχε πλήρη γνώση των λειτουργιών αυτής ενώ παράλληλα συμμετείχε ενεργά στη διεύθυνσή της. Η 54χρονη μητέρα της, προμηθευόταν και εισήγαγε ποσότητες κάνναβης από χώρες της Ευρώπης, ενώ τόσο αυτή όσο και ένας 36χρονος, διασφάλιζαν τη μεταφορά των ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης σε χώρες του εξωτερικού. Ένας 32χρονος ήταν αυτός που μετέφερε τις ποσότητες της ακατέργαστης κάνναβης, ενώ ήταν επιφορτισμένος με την εύρεση, στρατολόγηση και καθοδήγηση νέων μελών της ομάδας ως μεταφορείς. Άλλα δύο μέλη, ένας 19χρονος και ένας 21χρονος μετέφεραν τις ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης σε χώρες του εξωτερικού ενώ ένας 31χρονος εξέδιδε αεροπορικά και οδικά εισιτήρια, ενώ αναλάμβανε την εύρεση και μίσθωση καταλυμάτων για τη διαμονή των μελών -μεταφορέων της οργάνωσης.
Μπλόκο στο αεροδρόμιο.

rwsida-kartel__2_rwsida-kartel__3_rwsida-kartel__4_rwsida-kartel__5_



Το κλιμάκιο της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής πέρασε την Κυριακή 14 Μαΐου στην τελική φάση του σχεδίου με την επιχείρηση στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Εκεί, εντοπίστηκαν ο 19χρονος και ο 21χρονος να κατέχουν με σκοπό τη μεταφορά στην Κύπρο δύο αποσκευές, με 36 επιμελώς κρυμμένες, νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν περισσότερα από 42,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (SΚUNK). Τα ναρκωτικά, τα είχε εισάγει αεροπορικώς η 54χρονη μητέρα της 38χρονης, τις οποίες στη συνέχεια παρέδωσε στον 32χρονο και αυτός με τη σειρά του στον 19χρονο και 21χρονο. Από άλλες επιχειρήσεις που έγιναν σε περιοχές της Θεσσαλονίκης εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν και τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, οχήματα και στην κατοχή των συλληφθέντων, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- ακατέργαστη κάνναβη (SKUNK) βάρους -42- κιλών και -560- γραμμαρίων,
- πιστόλι, 2 γεμιστήρες και 18 φυσίγγια,
- πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας,
- το χρηματικό ποσό των 27.000 ευρώ,
- 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα,
- 13 συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
- 3 πακέτα συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας,
- απόκομμα κάρτας SIM, μετρητής χαρτονομισμάτων και
- ρολό περιτυλίγματος.

Πηγή:https://www.protothema.gr/