ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Στο μικροσκόπιο οι επεμβάσεις του καρδιοχειρουργού που κατηγορείται για 15 θανάτους παιδιών - Αρνείται τις κατηγορίες

Στο μικροσκόπιο οι επεμβάσεις του καρδιοχειρουργού που κατηγορείται για 15 θανάτους παιδιών - Αρνείται τις κατηγορίες

Αρνείται τα όσα του αποδίδονται ο γνωστός καρδιοχειρουγός που καταγγέλλεται ότι ευθύνεται για τους θανάτους 15 παιδιών σε δύο νοσοκομεία της Αττικής.

Ένα απίστευτο θρίλερ με 15 θανάτους παιδιών ερευνά η Ελληνική Αστυνομία, συγκεντρώνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες για την υπόθεση.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση λαμβάνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα καταθέσεις γιατρών, ιδιωτών και συγγενών των νεκρών παιδιών και άλλων, προκειμένου να φωτιστούν πτυχές της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Παράλληλα, έρευνα για το περιστατικό έγινε και από επιτροπή του υπουργείου Υγείας, η οποία ωστόσο σταμάτησε στις αρχές του 2023. Η αρχή που ξεκίνησε την έρευνα της υπόθεσης ήταν μια έγγραφη αναφορά που έστειλαν το 2021 σε συλλόγους καρδιοπαθών, οι γονείς 15 παιδιών που χειρουργήθηκαν από συγκεκριμένο γιατρό και τα οποία έχασαν τη ζωή τους από πλημμελείς ενέργειές του, όπως οι ίδιοι ανέφεραν.

Οι γονείς υπογραμμίζουν ότι ο επικεφαλής διευθυντής της κλινικής είναι ένας ψεύτικος "Μεσσίας".

Όπως σημειώνουν, στα περίπου 70 χειρουργεία που πραγματοποιήθηκαν τον τελευταίο χρόνο στη συγκεκριμένη κλινική, το 20% των παιδιών έχασαν τη ζωή τους και πολλά ακόμα δεν ανέκτησαν τις αισθήσεις τους ποτέ μετά την εγχείρησή τους.

Οι καρδιοχειρουργοί επισημαίνουν ότι το ποσοστό θνητότητας σε αυτές τις περιπτώσεις είναι 2-4% και σε καμία περίπτωση στο 20% που φτάνει στις επεμβάσεις του συγκεκριμένου γιατρού.

Όπως τονίζουν οι γονείς των παιδιών, ο συγκεκριμένος χειρουργός παραπλανεί τον κόσμο με μια φιλανθρωπική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που έχει δημιουργήσει, ενώ έχει αποχωρήσει το τελευταίο διάστημα από τα νοσοκομεία που εργαζόταν.

Πλέον, οι αστυνομικοί εξετάζουν κάθε λεπτομέρια από τους ιατρικούς φακέλους των ασθενών που χειρούργησε ο συγκεκριμένος γιατρός.

Ωστόσο σύμφωνα με το Mega, ο ίδιος ο γιατρός αποδίδει σε ασύστολα ψεύδη τις κατηγορίες σε βάρος του και ότι αυτές έγιναν για λόγους εκδίκησης.

"Αφιλοκερδώς χειρουργούσα. Όλα τα ονόματα είναι στο Παίδων. Ενόχλησα ορισμένους ανθρώπους. Αυτοί οι άνθρωποι που είχαν τη φήμη και τη δόξα στο παρελθόν, ανακάλυψαν ότι με την προσφορά μου αυτά που κάνανε δεν είχαν καμιά αξία. Γιατί δούλεψαν για την τσέπη τους. Όχι για την κοινωνική προσφορά", δήλωσε ο παιδοκαρδιοχειρουργός.

Στην ερώτηση αν υπάρχει συσχετισμός μεταξύ των επεμβάσεων που έκανε και της ΜΚΟ που ο ίδιος είχε δημιουργήσει, με την πιθανή μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών, ο ίδιος απαντά:

"Όχι. Σας λέω αυτά τα περιστατικά που περνάνε από το φιλανθρωπικό ίδρυμα, το κόστος είναι μηδέν. Το ίδρυμα καλύπτει τα έξοδα. Πληρώνει ένα πακέτο στο νοσοκομείο στο οποίο χειρουργούνταν αυτά τα περιστατικά. Όλα τα περιστατικά, δε θα τα κρύψω, δεν έχω αυτήν τη νοοτροπία. Είναι ξεκάθαρα. Να βγάλουμε τους ιατρικούς φακέλους, να βγει μια (ιατρική) επιτροπή και να δουν τα 15 περιστατικά πού τα βρήκανε. Αυτά όλα τα έχουμε στείλει στο υπουργείο Υγείας".

Πηγή:https://www.thetoc.gr/