ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Μαχαίρωσαν 15χρονο στο στήθος για ένα κινητό στη Νέα Χαλκηδόνα

Μαχαίρωσαν 15χρονο στο στήθος για ένα κινητό στη Νέα Χαλκηδόνα

Ο 15χρονος έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος με τραύμα στο δεξιό πνεύμονα - Μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο

Θύμα μιας αιματηρής ληστείας έπεσε ένας 15χρονος το προηγούμενο Σάββατο στην περιοχή της Νέας Χαλκηδόνας, όπου δύο δράστες τον μαχαιρώνουν στο στήθος προκειμένου να του κλέψουν το κινητό του τηλέφωνο.

Το παιδί μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στον Ερυθρό Σταυρό όπου υπεβλήθη σε πολύωρη, χειρουργική επέμβαση και μετά από τέσσερις ημέρες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διέφυγε τον κίνδυνο.

Όλα έγιναν λίγο μετά τα μεσάνυχτα του προηγούμενου Σαββάτου (25/6) την ώρα που ο 15χρονος μαζί με έναν συνομήλικο φίλο του επέστρεφαν σπίτι τους με τα πόδια από την πλατεία της Νέας Φιλαδέλφειας όπου είχαν βγει βόλτα με δύο ακόμη παιδιά.

Κάποια στιγμή, δύο άγνωστοι τους πλησίασαν επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, στην Νέα Χαλκηδόνα, και αποπειράθηκαν να τους ληστέψουν.

Ο 15χρονος αρνήθηκε να δώσει το κινητό του τηλεφώνο με αποτέλεσμα ο ένας από τους δύο δράστες να του κάνει κεφαλοκλείδωμα με σκοπό να του αρπάξει το τσαντάκι.

Την ίδια ώρα, ο συνεργός του δεν δίστασε να βγάλει ένα μαχαίρι-πεταλούδα και να το καρφώσει στο στήθος του ανήλικου.

Ο 15χρονος έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος με τραύμα στο δεξιό πνεύμονα ενώ οι φίλοι του καλούσαν σε βοήθεια.

Στο σημείο έσπευσε ο πατέρας του, ο οποίος με τη βοήθεια των Αστυνομικών μετέφεραν το παιδί στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Το θύμα είχε ακατάσχετη αιμορραγία και χαμηλούς σφυγμούς και οι γιατροί των επειγόντων έκριναν πως πρέπει να μπει άμεσα στο χειρουργείο.

Μετά από μια πολύωρη χειρουργική επέμβαση ο 15χρονος εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση.

Τελικά, το παιδί κέρδισε τη μάχη για τη ζωή του και την περασμένη Τετάρτη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Έρευνα για την αιματηρή ληστεία διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής.

Πηγή:https://www.protothema.gr/