ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Ερχονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες ως 38 βαθμούς Πέμπτη και Παρασκευή - Οι πιο ζεστές περιοχές [χάρτες]

Ερχονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες ως 38 βαθμούς Πέμπτη και Παρασκευή - Οι πιο ζεστές περιοχές [χάρτες]

Κατηγορία 2 υψηλών θερμοκρασιών σε Αθήνα και Λάρισα - Κίνδυνοι για την υγεία.

Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στην χώρα τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το meteo, έως την Παρασκευή 07/07, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει κατά τόπους τους 37-38°C, τόσο σε ηπειρωτικές όσο και σε νησιωτικές περιοχές.

Η μικρή ενίσχυση του μελτεμιού το Σάββατο 08/07 θα συμβάλει στη πτώση των μεγίστων θερμοκρασιών κατά 1 έως 2°C.

Κατηγορία 2 υψηλών θερμοκρασιών σε Αθήνα και Λάρισα - Κίνδυνοι για την υγεία

Η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), σε συνεργασία με την επιστημονική επιτροπή του Arsht-Rock Resilience Center του ιδρύματος Atlantic Council κατηγοριοποιεί επιχειρησιακά τις ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες για 6 μεγάλες ελληνικές πόλεις.

Σύμφωνα με την εν λόγω κατηγοριοποίηση, την Παρασκευή 07/07 αναμένονται θερμοκρασιακές συνθήκες Κατηγορίας 2 για τις πόλεις των Αθηνών και της Λάρισας. Προβλέπονται λοιπόν κίνδυνοι για την υγεία λόγω των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών και πρέπει να ληφθούν οι απαραίτητες προφυλάξεις και μέτρα. Στις εικόνες 1 και 2 παρουσιάζονται οι χάρτες της νέας μας υπηρεσίας για την Πέμπτη 06/07 και την Παρασκευή 07/07.

Ερχονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες ως 38 βαθμούς Πέμπτη και Παρασκευή - Οι πιο ζεστές περιοχές [χάρτες]

Χάρτης κατηγοριοποίησης υψηλών θερμοκρασιών για την Πέμπτη 06/07

χαρτησ

Χάρτης κατηγοριοποίησης υψηλών θερμοκρασιών για την Παρασκευή 07/07

Αρναούτογλου: Από 12 Ιουλίου έρχεται αρκετή ζέστη

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, ανέφερε στο κεντρικό δελτίο καιρού, ότι την Πέμπτη 6 Ιουλίου προβλέπονται ολιγόλεπτες μπόρες στα ορεινά των νομών Δράμας και Σερρών και στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου.

Την Παρασκευή 7 Ιουλίου, το πρωί θα έχει λιακάδα και ίσως κάνουν την εμφάνισή τους μπόρες και καταιγίδες από τις Σέρρες και ανατολικότερα.

Το Σάββατο 8 Ιουλίου θα επικρατεί λιακάδα επίσης από το πρωί, ενώ νέα φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνισή τους σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς ενισχύονται οι βόρειοι/βορειοδυτικοί άνεμοι.

Την Κυριακή 9 Ιουλίου επίσης θα έχει λιακάδα και βόρειους/βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 5-6 Μποφόρ.

Σύμφωνα με τον προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, από τις 12 με 13 Ιουλίου τα πράγματα θα γίνουν λίγο πιο δύσκολα, καθώς έρχεται έντονη ζέστη, "όχι και τόσο ανεκτή" όπως χαρακτηριστικά είπε, επικαλούμενος τις νέες ενδείξεις.

Πηγή:https://www.thetoc.gr/