ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
5 πεντακάθαρες παραλίες κοντά στην Αθήνα για να κολυμπήσετε με τα πιτσιρίκια σας

5 πεντακάθαρες παραλίες κοντά στην Αθήνα για να κολυμπήσετε με τα πιτσιρίκια σας

Το σαββατοκύριακο πλησιάζει και είναι η ιδανική ευκαιρία για να απολαύσουμε οικογενειακώς τις βουτιές μας. Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 5 πεντακάθαρες παραλίες κοντά στην Αττική με καθαρά νερά και ωραίο τοπίο που θα σας εξασφαλίσουν μια όμορφη έξοδο για μπάνιο!

Πρόκειται για δοκιμασμένες παραλίες για οικογένειες με μικρά παιδιά, μέσα στην Αττική αλλά και σε κοντινή απόσταση όπου μπορείτε να κολυμπήσετε άφοβα και με ασφάλεια Καλές βουτιές!

Πούντα Ζέζα

Στον Πάνορμο του Λαυρίου απλώνεται η παραλία Πούντα Ζέζα που φημίζεται για τα ολοκάθαρα νερά της. Στη μεγάλη αμμουδερή ακτογραμμή φυτρώνουν αρμυρίκια για να απλώσετε την πετσέτα σας και να εξασφαλίσετε στη σκιά τους λίγη δροσιά ενώ όσοι προτιμούν τις ομπρέλες μπορούν να καταφύγουν στο beach bar.

Κιάτο

Στο μέσο ακριβώς της διαδρομής Αθηνών-Πάτρας, η παραλία του Κιάτου αποτελεί δημοφιλέστατο καλοκαιρινό προορισμό.  Η ακτή χαρακτηρίζεται από βότσαλο και ο βυθός συνδυάζει βότσαλο και πέτρα. Η θάλασσα είναι πεντακάθαρη, ρηχή και βαθαίνει ομαλά. Πρόκειται για παραλία με εύκολη πρόσβαση, που δεν είναι ωστόσο οργανωμένη και διαθέτει μόνο ντους. Στα δυο άκρα της υπάρχουν προβλήτες και κατά μήκος  λιθόστρωτο πεζοδρόμιο.

Ψάθα

Η Ψάθα είναι μια όμορφη παραλία του Κορινθιακού κόλπου με καθαρά γαλάζια νερά και μικρό βότσαλο με φόντο το καταπράσινο πευκόδασος. Ένα άλλο χαρακτηριστικό της περιοχής είναι η χαμηλή θερμοκρασία των νερών.Η παραλία απέχει περίπου 45 λεπτά από την Αθήνα και φτάνει κανείς εδώ αν στρίψει στα Μέγαρα και ακολουθήσει τις πινακίδες προς Αλεποχώρι, όπου θα χρειαστεί να στρίψετε δεξιά και ύστερα από 3 περίπου χιλιόμετρα βρίσκεστε στη Ψάθα.

Πόρτο Γερμενό

Ανάμεσα στο Κιθαιρώνα και στο όρος Πατέρας, βρίσκεται ο κόλπος του Πόρτο Γερμενού, όπου και η ομώνυμη παραλία. Τόσο η κεντρική παραλία, όσο και οι υπόλοιπες είναι καθαρές και απάνεμες. Εδώ θα βρείτε μεγάλες αμμουδιές με βότσαλα ενώ παρά το γεγονός ότι απέχουν περίπου μία ώρα από την Αθήνα, αρκετοί είναι εκείνοι που προτιμούν την περιοχή με αποτέλεσμα να συγκεντρώνουν πολύ κόσμο. Οι παραλίες του Πόρτο Γερμενό δίνουν τη δυνατότητα και για θαλάσσια σπορ.

Χάρακας

Στα όρια των Δήμων Λαυρίου και Κερατέας, βρίσκεται η  παραλία Χάρακας. Θα την αναγνωρίσετε από την ταμπέλα στα αριστερά του δρόμου που λέει «Παραδοσιακός Οικισμός Χάρακα». Πεντακάθαρα νερά, αμμουδιά και αρκετή άπλα συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για ανέμελες οικογενειακές βουτιές.

Πηγή:https://www.infokids.gr/