ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Κλειστές οι έξοδοι 1 και 2 της Αττικής οδού για Μάνδρα και Μαγούλα

Κλειστές οι έξοδοι 1 και 2 της Αττικής οδού για Μάνδρα και Μαγούλα

Το κλείσιμο οφείλεται στη μεγάλη φωτιά στα Δερβενοχώρια - Οι φλόγες κατευθύνονται προς Μάνδρα

Κλειστές οι έξοδοι 1 και 2 της Αττικής οδού για Μάνδρα και Μαγούλα, λόγω της μεγάλης φωτιάς που έχει ξεσπάσει στα Δερβενοχώρια και ενισχύεται διαρκώς. 

Ήδη, μετά και την αναζωπύρωση της φωτιάς, δόθηκε εντολή ολικής εκκένωσης στους οικισμούς Αγία Σωτήρα, Παλαιοχώρι, Πανόραμα και Πουρνάρια. Η φωτιά κινείται προς τα τα δυτικά και κατευθύνεται προς την Μάνδρα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Οι επιχειρήσεις αυτή τη στιγμή διεξάγονται στη δυτική πλευρά του μετώπου στα Δερβενοχώρια και καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να μην περάσει στην παλαιά εθνική οδό Μάνδρας - Θήβας. Αυτή τη στιγμή, λίγο μετά τη 13:00, η φωτιά φαίνεται να έχει δυναμική και για αυτό ζητήθηκε η εκκένωση των παραπάνω οικισμών. Αυτή τη στγιμή επιχειρούν 6 εναέρια μέσα στην δυτική πλευρά του μετώπου, ενώ 7 μέσα επιχειρούν στην ανατολική πλευρά.

Παράλληλα, λίγο πριν τη 13:30 βγήκε νέο 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Νέα Ζωή της Μάνδρας προς Ελευσίνα. Σύμφωνα μάλιστα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική η σημαντικότερη δασική πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι αυτή στα Δερβενοχώρια. «Αυτή τη στιγμή το μέτωπο παρουσιάζει δυναμική και κατευθύνεται προς Πανόραμα, Παλαιοχώρι, Πουρνάρια και Αγιά Σωτήρα. Για αυτό και εκδόθηκε μήνυμα 112 για την απομάκρυνση προς την Μάνδρα» ανέφερε στην τελευταία ενημέρωση ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός.

Η τροχαία έχει διακόψει στην εθνική Ελευσίνας - Θηβών από τον κόμβο της Μάνδρας προς Θήβα και στα δύο ρεύματα, ενώ στην συγκεκριμένη πυρκαγιά επιχερούν 250 πυροσβέστες, 8 πεζοπόρα τμήματα, 75 οχήματα και εναέρια μέσα.

Πηγή:https://www.protothema.gr/