ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Καμπανάκι Αρναούτογλου για την Τετάρτη: Η πιο επικίνδυνη μέρα λόγω του καυτού λίβα - Η θερμοκρασία έως τις 3 Αυγούστου

Καμπανάκι Αρναούτογλου για την Τετάρτη: Η πιο επικίνδυνη μέρα λόγω του καυτού λίβα - Η θερμοκρασία έως τις 3 Αυγούστου

Η Τετάρτη 26 Ιουλίου θα αποτελέσει σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου "την τελευταία αλλά και την πιο επικίνδυνη καιρικά μέρα από πλευράς καύσωνα και λίβα μέχρι σήμερα".

Τον κώδωνα του κινδύνου για την Τετάρτη 26 Ιουλίου κρούει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, καθώς την χαρακτηρίζει ως την πιο επικίνδυνη μέρα του καύσωνα, λόγω του λίβα.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, η Τετάρτη, 27 Ιουλίου "αποτελεί κατά την ταπεινή μου άποψη, την τελευταία αλλά και την πιο επικίνδυνη καιρικά μέρα από πλευράς καύσωνα και λίβα μέχρι σήμερα".

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, μετά τον καύσωνα η θερμοκρασία θα σημειώσει αξιοσημείωτη πτώση όμως προειδοποιεί ότι θα υπάρξει "και κάποια αστάθεια σε συγκεκριμένες περιοχές".

Στο μετεώγραμμα που ανάρτησε ο μετεωρολόγος αναφέρει την πορεία της θερμοκρασίας μέχρι και τις 3 Αυγούστου.

Καμπανάκι Αρναούτογλου για την Τετάρτη: Η πιο επικίνδυνη μέρα λόγω του καυτού λίβα - Η θερμοκρασία έως τις 3 Αυγούστου

Αναλυτικά η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου:

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΩΣ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΜΑΤΙΑ!!! ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ!

Φίλες και φίλοι! Από την ερχόμενη Πέμπτη 27/7 το ελληνικό καλοκαιράκι θα προσπαθήσει επιτέλους να ξαναβρεί τα φυσιολογικά πατήματά του!

Προσοχής αλλά και αναβάθμισης του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών στα περισσότερα ηπειρωτικά (πεδινά και ορεινά) χρήζει όμως κατά την ταπεινή μου άποψη η καιρική κατάσταση την ερχόμενη Τετάρτη 26/7, καθώς ο καυτός-κατάξερος λίβας που θα επικρατήσει δεν αποκλείεται να αγγίξει και τα 5-6, στη πεδινή Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά προσκαιρα τα 7 και στα βουνά της χώρα ίσως και τα 8 Μποφόρ, ενω αν και σχετικά πολύ πιο δροσεροί, πάλι ενισχυμένοι άνεμοι θα επικρατήσουν και την Πέμπτη στα περισσότερα δυτικά, κεντρικά και βόρεια!

Για να υπολογίσετε στο μετεώγραμμα με αρκετή ακρίβεια τη θερμοκρασία στην περιοχή που σας ενδιαφέρει, διαβάστε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ τις επεξηγήσεις στο μετεώγραμμα σας παρακαλώ γιατί όπως είναι φυσικο ανάλογα με την περιοχή, το υψόμετρο και την γειτνίαση στη θάλασσα οι θερμοκρασίες θα διαφέρουν!!

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν από αύριο και για δύο ημέρες, σύμφωνα με επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, το οποίο αναφέρεται στο θερμό κύμα που προκαλεί από τις 12 Ιουλίου κατά διαστήματα συνθήκες καύσωνα με την ονομασία CLEON σε πολλές περιοχές της χώρας.

Συνοπτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένεται:

Σήμερα πρόσκαιρη υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Αύριο, Τρίτη 24/7, νέα (η τρίτη) θερμική έξαρση με πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Την Τετάρτη 26/7, πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, όμως από το απόγευμα θα ξεκινήσει από τη βορειοδυτική Ελλάδα η αποδρομή του καύσωνα με μπουρίνια.

Την Πέμπτη 27/7 αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά:

1. Σήμερα, η θερμοκρασία υποχωρεί κατά 2 με 5 βαθμούς Κελσίου, με τη μεγαλύτερη πτώση να παρατηρείται στην ανατολική χώρα και τη μικρότερη στη δυτική. Οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν:

α. Στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά τους 38 με 40 και κατά τόπους στη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου β. τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου γ. στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

2. Αύριο, Τρίτη, προβλέπεται νέα θερμική έξαρση στη χώρα. Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φθάσουν:

α. Στα ηπειρωτικά τους 40 με 42 και τοπικά στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Στερεάς τους 43 με 44 βαθμούς Κελσίου β. στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου γ. στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου

3. Την Τετάρτη 26-7-2023 η θερμοκρασία θα φτάσει στα πολύ υψηλά επίπεδα της Τρίτης, αλλά από το απόγευμα στη βορειοδυτική χώρα και πιο συγκεκριμένα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά η καιρική κατάσταση θα αλλάξει με καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από πολύ ενισχυμένους βόρειους βορειοδυτικούς ανέμους (μπουρίνια). Τα περιορισμένης διάρκειας, αλλά έντονα αυτά φαινόμενα θα επεκταθούν το βράδυ στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο.

4. Την Πέμπτη 27/7 η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς σε όλη τη χώρα και δεν θα ξεπερνά τους 35 με 37 βαθμούς.

ΚΑΥΣΩΝΑΣ

Μαρουσάκης: Καύσωνας και άνεμοι δημιουργούν ένα... εμπρηστικό κοκτέιλ

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, σήμερα θα διατηρηθούν οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες κυρίως στα δυτικά και ηπειρωτικά τμήματα και για άλλο ένα 24ωρο ο υδράργυρος θα είναι πάνω από 40 βαθμούς.

Και σήμερα υπάρχει ιδιαίτερα ψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω των ανέμων αλλά και των υψηλών θερμοκρασιών, ενώ οι καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν και την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς και στη Ρόδο.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, "την Τετάρτη αναμένεται και πάλι κορύφωση του κύματος καύσωνα με 45άρια, γρήγορα ωστόσο θα κινηθεί ένα ψυχρό μέτωπο από τα Βαλκάνια και από το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία, με τους ανέμους από την άλλη να ενισχύονται και πάλι".

"Η πολύ θερμή αέρια μάζα, θα αφήσει πίσω της μια ιδιαίτερα θερμή και ξηρή ατμόσφαιρα. Φανταστείτε όταν θα μπουν και πάλι οι βοριάδες, αργά το απόγευμα της Τετάρτης και μέσα στη νύχτα και θα ενισχυθούν, πόσο εύκολο θα είναι να ξεκινήσει και να εξαπλωθεί μια πυρκαγιά", τόνισε.