ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Blue Horizon: Στην Κρήτη η κηδεία του Αντώνη Καργιώτη - Στα εγκληματικά το «μαύρο κουτί» του πλοίου

Blue Horizon: Στην Κρήτη η κηδεία του Αντώνη Καργιώτη - Στα εγκληματικά το «μαύρο κουτί» του πλοίου

Η νεκρώσιμη ακολουθία του Αντώνη Καργιώτη θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στον Άγιο Νικόλαο στις 12:00


Το τελευταίο αντίο στον Αντώνη Καργιώτη θα πουν σήμερα συγγενείς και φίλοι του στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Τον 36χρονο Αντώνη Καργιώτη έσπρωξαν από το πλοίο Blue Horizon μέλη του πληρώματος, με αποτέλεσμα εκείνος να πέσει στη θάλασσα και να πνιγεί.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στον Άγιο Νικόλαο στις 12:00. Η σορός του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη μεταφέρθηκε χθες Πέμπτη με πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά προς το Ηράκλειο.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια το «μαύρο κουτί» του Blue Horizon

Την ίδια στιγμή, στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. είναι από την Πέμπτη το αποκαλούμενο «μαύρο κουτί» του Blue Horizon, το σύστημα καταγραφής ταξιδιού (VDR), το οποίο είναι εγκατεστημένο στη γέφυρα του πλοίου και σε αυτό εμπεριέχονται συνομιλίες, ενδοεπικοινωνίες μέσω VHF και άλλες κρίσιμες πληροφορίες.

Εκτιμάται ότι η εξαγωγή των δεδομένων, διαδικασία που έγινε παρουσία λιμενικών και τεχνικών ασφαλείας θα «φωτίσει» καίριες πτυχές αυτής της υπόθεσης.

Επίσης, έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία σε τρία από τα τέσσερα συλληφθέντα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon.