ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Αλλάζουν όλα στην Αττική

Αλλάζουν όλα στην Αττική

Μέχρι το τέλος της δεκαετίας, υπάρχει η δυνατότητα για ριζικές αλλαγές στην πρωτεύουσα και στο λεκανοπέδιο.

Υπάρχει η δυνατότητα ν’ αλλάξει όψη η Αττική σταδιακά μέσα στα επόμενα έξι χρόνια!

Ο επεκτάσεις που προχωρούν γοργά στο Μετρό και στον Προαστιακό, αλλά και οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού και άλλων διορθωτικών παρεμβάσεων που θα γίνουν κυρίως στη Δυτική Αττική, δείχνουν το δρόμο

Τα έργα τα οποία είτε βρίσκονται εν εξελίξει, είτε είναι σε φάση δημοπράτησης από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τις ΔΕΚΟ του, δημιουργούν προσδοκίες μια νέα εικόνα της πόλης, αλλά και της Αττικής.

Στα έργα σταθερής τροχιάς, το Μετρό μέχρι το 2030 θα αποκτήσει μια νέα γραμμή που θα καλύψει περιοχές του κέντρου, των ανατολικών και βόρειων προαστίων και θα επεκτείνει την 2η γραμμή του μέχρι το Ίλιον, ανεβάζοντας το σύνολο των σταθμών σε 90!

Παράλληλα ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος θα επεκταθεί στα τρία μεγάλα περιφερειακά λιμάνι της Αττικής καλύπτοντας και περιοχές οι οποίες είναι σε μεγάλη οικιστική και βιομηχανική ανάπτυξη. Τρεις διαγωνισμοί είναι ταυτόχρονα σε εξέλιξη.

Τα οδικά έργα βρίσκονται ένα βήμα πιο πίσω. Πέρα από το έργο της επέκτασης της Λ. Κύμης που αναμένεται να υπογραφεί, αναμένουμε την έναρξη των διαγωνισμών για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού, της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω, αλλά και της ολοκλήρωσης της δημοπράτησης της υποθαλάσσιας Σαλαμίνας.

Πηγή:https://www.newsauto.gr/