ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Σαλαμίνα: Σήμερα το τελευταίο αντίο στη 43χρονη Γεωργία - Απολογείται ο 71χρονος γυναικοκτόνος
Featured

Σαλαμίνα: Σήμερα το τελευταίο αντίο στη 43χρονη Γεωργία - Απολογείται ο 71χρονος γυναικοκτόνος

Απολογείται σήμερα στην ανακρίτρια Πειραιά ο 71χρονος Χρηστός Πατακός για τη δολοφονία της 43χρονης Γεωργίας στο σπίτι της στη Σαλαμίνα την περασμένη Τρίτη.

Απολογείται σήμερα στην ανακρίτρια Πειραιά ο 71χρονος Χρηστός Πατακός για τη δολοφονία της 43χρονης Γεωργίας στο σπίτι της στη Σαλαμίνα την περασμένη Τρίτη.

Την ίδια ώρα, συγγενείς και φίλοι αναμένεται να πουν το τελευταίο αντίο στην άτυχη 43χρονη.

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος την εκτέλεσε με καραμπίνα με δύο πυροβολισμούς. Έναν στην κοιλιά και έναν στο θώρακα με τη γυναίκα να βρίσκει ακαριαίο θάνατο.

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του ο 71χρονος, ο οποίος είναι οδηγός σε σχολικό και διατηρούσε σχέση με το θύμα τα τελευταία επτά χρόνια, ούτε έδειξε κάποιο ίχνος μεταμέλειας για την αποτρόπαια πράξη του, ούτε "μάσησε" τα λόγια του όταν βρέθηκε ενώπιον των αστυνομικών.

Ισχυρίστηκε ότι λίγες μέρες πριν το φονικό έπιασε την 43χρονη με άλλον άνδρα, κάτι που, όπως είπε, δεν μπόρεσε να αποδεχθεί και αποφάσισε να την σκοτώσει. "Την έπιασα με άλλον, τρελάθηκα και αποφάσισα να την σκοτώσω" υποστήριξε.

Στην ερώτηση γιατί δεν επέλεξε να την αφήσει αντί να κάνει φόνο, ο άνδρας απάντησε "γιατί να την αφήσω; Μετά από τόσα χρόνια που είμαστε μαζί να με κερατώσει;. Πώς μου το έκανε αυτό;", προσθέτοντας πως ένιωσε προδομένος από τις πράξεις της.

Είχε δύο ταυτότητες

Οπως αποκαλύφθηκε χθες ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Γεωργίας, ήταν καταδικασμένος ερήμην για ενδοοικογενειακή βία και μάλιστα κατά συρροή είναι.

Συγκεκριμένα, είχε καταδικαστεί το 2019 για ενδοοικογενειακή βία κατά συρροή. Το 2013 μία πρώην σύντροφός του, κατήγγειλε στην ΕΛΑΣ τον άνδρα για ενδοοικογενειακή βία, αλλά παρότι αναζητήθηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου, δεν συνελήφθη ποτέ. Το 2019, ο 71χρονος σήμερα, δικάστηκε ερήμην σε 1,5 χρόνο φυλακή για ενδοοικογενειακή βία κατά συρροή.

Ωστόσο, ο γυναικοκτόνος δεν είχε συλληφεί καθώς είχε αλλάξει πατρώνυμο και μητρόνυμο στην ταυτότητά του το 2009 και η καταγγελία από την μηνύτρια είχε γίνει με τα παλιά του στοιχεία.

Έτσι, δικάστηκε με τα παλιά στοιχεία ταυτότητας, παρότι είχε δηλώσει απώλεια της ταυτότητάς του, και που είχε μέχρι σήμερα "έφερε" λευκό ποινικό μητρώο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, ο 71χρονος, πριν αλλάξει ταυτότητα, είχε αλλάξει το 1972 όνομά του, καθώς υιοθέτησε ένα ελληνικό όνομα, από μουσουλμανικό που είχε. Το 1983 άλλαξε και το επώνυμό του και το έκανε ελληνικό.

Αναπάντητα μένουν τα ερωτήματα για το πώς προμηθεύτηκε ο 71χρονος νομότυπα δικαιολογητικά από την Ξάνθη με άλλα στοιχεία και για ποιο λόγο.

Πηγή:https://www.thetoc.gr/