ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Τι είναι η ναυτική φωτοβολίδα που χτύπησε τον 31χρονο αστυνομικό - Εξαιρετικά εύφλεκτη και επικίνδυνη

Τι είναι η ναυτική φωτοβολίδα που χτύπησε τον 31χρονο αστυνομικό - Εξαιρετικά εύφλεκτη και επικίνδυνη

Μια ναυτική φωτοβολίδα καρφώθηκε στον μηρό του 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

Μια ναυτική φωτοβολίδα καρφώθηκε στον μηρό του 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας. Η ναυτική φωτοβολίδα φαίνεται να χτύπησε κεντρική αρτηρία.

Το χθεσινοβραδινό χειρουργείο έγινε για να αποκατασταθεί το θέμα της αιμορραγίας, καθώς όταν μια ναυτική φωτοβολίδα περνάει μέσα στον οργανισμό και χτυπάει το σώμα, η καύση της πυροτεχνικής ύλης συνεχίζεται. Βλέπουμε τη φλόγα να βγαίνει από το σώμα, μέχρι να καεί ολόκληρη η ύλη. Υπάρχουν μεγάλες καταστροφές σε ιστούς, καθώς και κακώσεις που έχουν προκληθεί στο σώμα του 31χρονου και όλα αυτά πρέπει να χειρουργηθούν για να καθαριστούν έτσι ώστε να μην υπάρξει περιθώριο για μόλυνση.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν αφαιρέθηκε από το πόδι του ένα μεταλλικό αντικείμενο μήκους 5 εκατοστών, 2 εκατοστών πάχους και 2 εκατοστών πλάτους.

Τι είναι η ναυτική φωτοβολίδα

Αυτό το εύφλεκτο αντικείμενο είναι μία φωτοβολίδα έκτακτης ανάγκης που προορίζεται για ναυτική χρήση, ενώ η χρήση της προβλέπεται αυστηρά για την αποστολή ενός ορατού σήματος κινδύνου στη θάλασσα, σε καταστάσεις όπου απειλείται η ανθρώπινη ζωή.

Συνήθως χρησιμοποιούνται σε καταστάσεις όπου άλλες μέθοδοι επικοινωνίας, όπως το ραδιόφωνο ή το VHF, δεν είναι διαθέσιμες ή αναποτελεσματικές.

Τα υλικά μιας ναυτικής φωτοβολίδας

Για τις φωτοβολίδες έκτακτης ανάγκης του Ναυτικού, τα υλικά ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο, ενώ περιλαμβάνουν συνήθως:

-ένα μεταλλικό ή πλαστικό περίβλημα (παρέχει τη δομική του ακεραιότητα στη φλόγα και προστατεύει τα συστατικά της καύσης). Εντοπίζεται σε φωτοβολίδες χειρός ή ευθείας βολής -όπως αναφέρθηκε από τους γιατρούς.

-μια πυροτεχνική σύνθεση που παράγει το φως, τη θερμότητα και το χρώμα της φωτοβολίδας. Συνήθως περιέχει έναν συνδυασμό οξειδωτικών, καυσίμων και χρωστικών.

-μια ασφάλεια σε μορφή φυτιλιού ή κορδονιού που αναφλέγεται για να ξεκινήσει η καύση

-αλεξίπτωτο (στις φωτοβολίδες αλεξίπτωτου, αυτό επιβραδύνει την κάθοδο της φωτοβολίδας και βοηθά στην πιο ομοιόμορφη κατανομή του φωτός και της θερμότητας).

Στις οδηγίες χρήσης μίας φωτοβολίδας αναγράφεται πως πρέπει να φυλάσσονται σε ασφαλές μέρος, καθώς είναι εξαιρετικά εύφλεκτες και ενέχουν κίνδυνο πυρκαγιάς ή τραυματισμού, ενώ προειδοποιούν να ακολουθούνται αυστηρά οι οδηγίες χρήσης.

Τονίζεται εδώ ότι τέτοιες φωτοβολίδες δεν πρέπει επ’ουδενί να στρέφονται προς άνθρωπο, να χρησιμοποιούνται σε κλειστό χώρο ή να βρίσκονται κοντά σε εύφλεκτα υλικά, πηγές ανάφλεξης και άμεσο ηλιακό φως.