ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Νταντάδες της γειτονιάς: Κερδισμένοι και χαμένοι του προγράμματος - Τα κριτήρια και οι εξαιρέσεις
Featured

Νταντάδες της γειτονιάς: Κερδισμένοι και χαμένοι του προγράμματος - Τα κριτήρια και οι εξαιρέσεις

Ενδιαφερόμενοι έχουν εντοπίσει κενά στο πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς», το οποίο αφήνει εκτός μια σειρά από περιπτώσεις που ήλπιζαν στην κρατική υποστήριξη για τη φύλαξη των παιδιών τους. 

Η δράση του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας «Νταντάδες της Γειτονιάς» ήδη βοηθά πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά που δυσκολεύονται να συνδυάσουν τη φροντίδα των παιδιών με την απαιτητική καθημερινότητα του εργαζόμενου γονέα, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά ηλικίας από 2 μηνών έως δυόμιση ετών και έχει στόχο να ανακουφίσει νέους γονείς, βάζοντας έτσι ένα λιθαράκι στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας.

Ωστόσο, σύμφωνα με Τα Νέα, ενδιαφερόμενοι έχουν εντοπίσει κενά στο πρόγραμμα, το οποίο αφήνει εκτός μια σειρά από περιπτώσεις που ήλπιζαν στην κρατική υποστήριξη για τη φύλαξη των παιδιών τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Νέων, το πρώτο πρόβλημα που προκύπτει αφορά τα οικονομικά κριτήρια που έχουν οριστεί για να ενταχθεί στο πρόγραμμα μια νέα οικογένεια. Το όριο στο ετήσιο εισόδημα του ωφελούμενου γονέα έχει τεθεί στα 24.000 ευρώ, το οποίο είναι υψηλό σε σύγκριση με άλλα προγράμματα κοινωνικών παροχών. Όμως, το γεγονός ότι το όριο αυτό αυτό αφορά το ατομικό εισόδημα, σε συνδυασμό με το ότι το πρόγραμμα στοχεύει ειδικά στις μητέρες, δημιουργεί μια σειρά από παράδοξα.

Άνεργος πατέρας

Αυτό σημαίνει πως μια οικογένεια, στην οποία ο πατέρας έχει εισόδημα 40.000 ευρώ και το εισόδημα της μητέρας δεν ξεπερνά τα 24.000 ευρώ μπορεί να μπει στο πρόγραμμα - αν και, κατά κοινή ομολογία, ένα τέτοιο οικογενειακό εισόδημα αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της οικογένειας.

Την ίδια στιγμή, όμως, μια μητέρα που μεγαλώνει μόνη της τα παιδιά της και έχει ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ δεν μπορεί να επωφεληθεί. Απαντώντας σε ερώτηση Των Νέων πηγές του υπουργείου αναγνώρισαν ότι, αναγκαστικά, κάποιες περιπτώσεις γονέων δεν καλύπτονται, αλλά επεσήμαναν ότι το όριο των 24.000 ευρώ/έτος είναι αρκετά υψηλό.

Πηγή:https://www.newsbomb.gr/