ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Σχολεία: Εθνικό Απολυτήριο μόνο με γνώση ξένων γλωσσών - Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση

Σχολεία: Εθνικό Απολυτήριο μόνο με γνώση ξένων γλωσσών - Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση

Προχωρούνε οι διαδικασίες για την εφαρμογή του Εθνικού Απολυτηρίου 

Ως απαραίτητη προϋπόθεση για την απόκτηση του Εθνικού Απολυτηρίου θα είναι κατά τα φαινόμενα σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς τα Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι -σε περίπτωση που βρει εφαρμογή- δεν θα χορηγείται Εθνικό Απολυτήριο χωρίς ο απόφοιτος να γνωρίζει μια από τις ξένες γλώσσες οι οποίες θα προκαθοριστούν.

Προ μηνός ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης είχε επιβεβαιώσει το άνοιγμα του διαλόγου για το Εθνικό Απολυτήριο λέγοντας μάλιστα πως σχετική πρόβλεψη υπάρχει και στα προγράμματα κάποιων άλλων κομμάτων.

Η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, μίλησε στον ΣΚΑΙ μεταξύ άλλων με την προηγούμενη εμπειρία της για τα σχέδια του υπουργού Παιδείας για το Εθνικό Απολυτήριο.

Ποιους μαθητές αφορά το Εθνικό Απολυτήριο

Στην περίπτωση που το νομοθέτημα ψηφιστεί μέχρι την άνοιξη οι πρώτοι μαθητές που θα συμπεριληφθούν στο νέο καθεστώς θα είναι εεκίνοι που θα φοιτήσουν στη Α' Λυκείου το επόμενο σχολικό έτος. Δηλαδή εφαρμογή θα ξεκινήσει το σχολικό έτος 2024-25 για τους μαθητές της Α' Λυκείου, το 2025-26 της Β' και το 2026-27 τη Γ΄ Λυκείου.

Πηγή:https://www.newsbomb.gr/