ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Οργή για το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων στου Ζωγράφου - Τι συμβαίνει με τους αντιεξουσιαστές

Οργή για το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων στου Ζωγράφου - Τι συμβαίνει με τους αντιεξουσιαστές

Συνολικά 5 σχολικά λεωφορεία, 6 Ι.Χ. και 3 μοτοσυκλέτες, υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές από τις εμπρηστικές επιθέσεις.

"Αναβρασμό" στον αντιεξουσιαστικό χώρο, με φόντο την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων, βλέπουν οι αρχές, πίσω από την "επικίνδυνη", όπως χαρακτηρίζεταιεμπρηστική επίθεση, σε σχολικά οχήματα, Ι.Χ. και μηχανές, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στου Ζωγράφου.

Τα στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας, συγκεντρώνουν βιντεοληπτικό υλικό και μαρτυρίες κατοίκων της οδού Ταξίλου, σε μια προσπάθεια να ταυτοποιήσουν τους άγνωστους δράστες, ενώ εξετάζουν αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες οι κουκουλοφόροι, χρησιμοποίησαν ως ορμητήριο τους χώρους της Πανεπιστημιούπολης. Οι αστυνομικοί, δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο τα ίδια πρόσωπα να "πρωταγωνίστησαν" στις επιθέσεις σε βάρος των ΜΑΤ στην Ούλοφ Πάλμε τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ αναμένουν ακόμα και ενδεχόμενη ανάληψη ευθύνης για τους εμπρησμούς.

"Σαν να σκάνε βόμβες…"

"Κοιμόμασταν και ξυπνήσαμε από πολύ δυνατούς ήχους, σαν να σκάνε βόμβες, σαν να πέφτουν πυροβολισμοί. Αν δεν έφτανε γρήγορα το πυροσβεστικό θα είχε καεί και δίπλα το σπίτι, είχαν βγει οι ένοικοι στα μπαλκόνια και φώναζαν", περιγράφει κάτοικος, που ξύπνησε έντρομη, λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα, ακούγοντας εκρήξεις στα σταθμευμένα οχήματα. Οι φλόγες ξεπέρασαν σε ύψος τα 10 μέτρα και τύλιξαν το κτίριο ιδιωτικού σχολείου, ενώ απείλησαν πολυκατοικίες και το γειτονικό άλσος. Συνολικά 5 σχολικά λεωφορεία, 6 Ι.Χ. και 3 μοτοσυκλέτες, υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές από τις εμπρηστικές επιθέσεις. "Άρχισε το τηλέφωνο μου να χτυπάει μετά τις 3 από γονείς. Μού έλεγαν ότι έχουν μαζευτεί άτομα και καίνε οχήματα. Τεράστια καταστροφή", ανέφερε η υπεύθυνη του σχολείου.

Εύφλεκτο υγρό

Όπως διαπιστώθηκε οι δράστες περιέλουσαν τα οχήματα με εύφλεκτο υγρό και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά, ενώ δεν φαίνεται να έχουν εντοπιστεί άλλα ίχνη που να παραπέμπουν σε χρήση κάποιου εμπρηστικού μηχανισμού.

Τα στελέχη της Ασφάλειας, επιχειρούν να εξακριβώσουν αν υπήρχαν "παράπλευρες απώλειες", καθώς ο δρόμος που σημειώθηκε η επίθεση είναι κατηφορικός και το εύφλεκτο υγρό ενδεχομένως κύλησε προς άλλα σημεία. Το πρώτο και σημαντικότερο είναι να συλληφθούν άμεσα οι δράστες. Γνωρίζω ότι η αστυνομία κάνει τα πάντα για να γίνουν συλλήψεις", ανέφερε στην ενημέρωσητ ων πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς για τους εμπρησμούς.

Συνδέοντας το συμβάν με τα πρόσφατα επεισόδια με ορμητήριο την Πανεπιστημιούπολη, σημείωσε: "Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε όσο και αν κάποιοι θεωρούν τα πανεπιστήμια άβατα. Τέλος η εποχή της ασυλίας και της ανομίας. Κάθε ένας που κάνει τέτοιες πράξεις θα συλλαμβάνεται και θα οδηγείται στην δικαιοσύνη. Δεν χρειάζεται να εκφράσουμε την καταδίκη μας και τον αποτροπιασμό μας. Έχουν χρέος οι πρυτάνεις και να τρέξει η διαδικασία που προβλέπεται από το πειθαρχικό κάθε πανεπιστημίου. Αυτές οι μικρές μειοψηφίες μολύνουν την πανεπιστημιακή κοινότητα. Να δούμε και πως γίνονται τα διάφορα events στα πανεπιστήμια και ποιος δίνει αυτές τις άδειες".

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, ομάδα κουκουλοφόρων, κινούμενη από την Πανεπιστημιούπολη, επιτέθηκε στις δυνάμεις των ΜΑΤ και έβαλε φωτιά σε σταθμευμένα οχήματα στην Ούλοφ Πάλμε και την Υμηττού, χωρίς να υπάρξει κάποια προσαγωγή.

Πηγή:https://www.thetoc.gr/