ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Πλειστηριασμοί: Άλλαξε χέρια το ακίνητο του Mr. Elite στον Διόνυσο - Στα αζήτητα το ξενοδοχείο "Αλκυονίς"

Πλειστηριασμοί: Άλλαξε χέρια το ακίνητο του Mr. Elite στον Διόνυσο - Στα αζήτητα το ξενοδοχείο "Αλκυονίς"

Ποιος από τους σημερινούς πλειστηριασμούς ξεχώριζε από άποψη τιμής πρώτης προσφοράς.

Μέρα με αρκετά "επώνυμα” σφυριά, δηλαδή πλειστηριασμούς που στρέφονται εις βάρος γνωστών εταιρειών και επιχειρηματιών της Ελλάδας, ήταν η σημερινή.

Σύμφωνα με το capital, από τους σημερινούς πλειστηριασμούς ξεχώριζε από άποψη τιμής πρώτης προσφοράς το σφυρί που στρεφόταν εις βάρος της εταιρείας "Αλέξανδρος Δεσύλλας Α.Ε." και αφορούσε το μεγάλο ακίνητο στην Κέρκυρα, το οποίο έμεινε και πάλι στα… αζήτητα. Επρόκειτο για επαναληπτικό πλειστηριασμό, με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς και "ψαλιδισμένη” την τιμή πρώτης προσφοράς στα 6.589.600 ευρώ, από 8,237 εκατ. ευρώ στους δύο προηγούμενους πλειστηριασμούς, που κηρύχθηκαν άγονοι.

Ο πλειστηριασμός αφορούσε ουσιαστικά το πρώην "εργοστάσιο Δεσύλλα" ή εργοστάσιο "Καννάβεως, Λίνου και Ιούτης" - μια βιομηχανική μονάδα που ιδρύθηκε το 1871. Το συγκρότημα είναι σήμερα πλήρως εγκαταλελειμμένο, ήτοι δεν λειτουργεί και δεν συντηρείται, ενώ όταν λειτουργούσε περιελάμβανε κτίσματα συνολικής επιφάνειας 15.500 τ.μ. περίπου, όμως σήμερα τα περισσότερα κτίρια έχουν κατεδαφισθεί ή έχουν ερειπωθεί με την πάροδο του χρόνου.

Δημήτρης Χριστοδουλάτος (Elite)

Από την άλλη, άλλαξε τελικά χέρια το ακίνητο που ανήκε στον Δημήτρη Χριστοδουλάτο, τον ιδιοκτήτη της πτωχευμένης εταιρείας υποδημάτων Elite.

Επρόκειτο για επαναληπτικό σφυρί που αφορούσε ένα οικόπεδο μετά της επ’ αυτού ισόγειας οικοδομής με δύο υπόγεια στον Διόνυσο Αττικής. Η τιμή εκκίνησης είχε μειωθεί στις 577.200 ευρώ, ενώ το ακίνητο κατακυρώθηκε τελικά μόλις ένα ευρώ υψηλότερα, στις 577.201 ευρώ.

Ακίνητο Χριστοδουλάκη - Elite


Η Elite είχε καταφέρει να γίνει μία καταξιωμένη μάρκα υποδημάτων, με ευρεία αποδοχή στην ελληνική αγορά, ωστόσο, ήταν ένα από τα πρώτα θύματα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, με τα προβλήματα ρευστότητας να εμφανίζονται ήδη από το 2008. Το 2009, υπό το βάρος και του κλεισίματος της στρόφιγγας δανεισμού, τα προβλήματα της εταιρείας επιδεινώθηκαν, θέτοντας εν αμφιβόλω το μέλλον της. Η εταιρεία κηρύχθηκε επίσημα σε κατάσταση πτώχευσης το 2017.

Βασίλης Γκρίσιν

Ξανά στο "στόχαστρο” των πλειστηριασμών βρέθηκε και ο Βασίλης Γκρίσιν, ιδρυτής της πτωχευμένης εταιρείας "Άλφα Γκρίσιν", χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Επρόκειτο για έναν διπλό πλειστηριασμό που είχε βρεθεί στην πλατφόρμα άλλες δύο φορές στο παρελθόν, χωρίς όμως να βρεθεί και τότε πλειοδότης. Το σφυρί ήταν διπλό και αφορούσε ακίνητα του Βασίλη Γκρίσιν στο Μογγονήσι - νησίδα των Παξών, η οποία είναι προσβάσιμη οδικώς μέσω στενής γέφυρας σκυροδέματος. Το σφυρί αφορούσε συγκεκριμένα το ένα δεύτερο (1/2) εξ αδιαιρέτου ενός ελαιοκτήματος με εντός αυτού 20 ελαιοδένδρων, έκτασης 4.457,78 τ.μ., με τιμή εκκίνησης 143.111 ευρώ, και το ένα δεύτερο (1/2) εξ αδιαιρέτου ενός αγροτεμαχίου, έκτασης 4.487,119 τ.μ., με τιμή εκκίνησης 81.303 ευρώ.

"Αλκυονίς"

Στα αζήτητα έμεινε και πάλι το ξενοδοχείο 2 αστέρων "Αλκυονίς" στον Ωρωπό. Για το ξενοδοχείο χτύπησε εκ νέου το ηλεκτρονικό σφυρί, με τιμή εκκίνησης τα 2,24 εκατ. ευρώ και επισπεύδουσα την Intrum, χωρίς ωστόσο να βρεθεί ενδιαφερόμενος.

Αλκυονίς


Το ξενοδοχείο βρίσκεται συγκεκριμένα στην κτηματική θέση "Λούτσα", της Παραλίας της Δημοτικής Ενότητας Μαρκόπουλου Ωρωπού και αναπτύσσεται σε έκταση 4.051 τ.μ. Συγκεκριμένα, επί του ως άνω γηπέδου έχει ανεγερθεί πολυώροφο ξενοδοχείο, αποτελούμενο από υπόγειο, ισόγειο και τρεις ορόφους, δυναμικότητας ενενήντα 96 δωματίων και 197 κλινών.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του εκτιμητή, στη σημερινή του κατάσταση, το ξενοδοχείο περιλαμβάνει 86 δωμάτια, με 158 κλίνες και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, τρεις ορόφους και δώμα, συνολικής επιφάνειας 3.080,42 τ.μ.

MLS Πληροφορική

Από την άλλη, σε αναστολή τέθηκε τελικά ο πλειστηριασμός που είχε προγραμματιστεί για σήμερα εις βάρος της MLS Πληροφορική.

Ο πλειστηριασμός, που αφορούσε τα κεντρικά γραφεία της MLS στη Θεσσαλονίκη, είχε τιμή εκκίνησης τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Σημειωτέον ότι πρόκειται για τη δεύτερη φορά που ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός τίθεται σε αναστολή.

Πηγή:https://www.thetoc.gr/