ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Κόλαφος οι γνωματεύσεις των ψυχιάτρων για τον δολοφόνο της Κυριακής: "Επιλεκτική αμνησία, χωρίς αυτοκτονικό ιδεασμό"

Κόλαφος οι γνωματεύσεις των ψυχιάτρων για τον δολοφόνο της Κυριακής: "Επιλεκτική αμνησία, χωρίς αυτοκτονικό ιδεασμό"

'Οχι μόνο αναφέρουν πως ο 39χρονος δεν χρήζει άμεσης μεταφοράς στο ψυχιατρείο, αλλά γίνεται λόγος και για χειριστικές συμπεριφορές.

Όσο κι αν επιμένει ο ίδιος- ζητώντας μάλιστα να κρατηθεί στην ψυχιατρική πτέρυγα του Κορυδαλλού- και προσπαθεί το ίδιο η πλευρά των συνηγόρων του, εν τούτοις, η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη κατέληξε ότι ο 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής Γρίβα, την οποία κατακρεούργησε με πέντε πισώπλατες μαχαιριές έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, δεν χρήζει νοσηλείας σε ψυχιατρείο. Κατόπιν τούτου αποφασίστηκε να προφυλακιστεί σε κελί ειδικής πτέρυγας στις φυλακές Κορυδαλλού, εκεί όπου έκανε την απόπειρα αυτοκτονίας.

Οι γνωματεύσεις των ψυχιάτρων για τον 39χρονο δολοφόνο είναι αποκαλυπτικές. Όχι μόνο αναφέρουν πως ο 39χρονος δεν χρήζει άμεσης μεταφοράς στο ψυχιατρείο, αλλά γίνεται λόγος και για χειριστικές συμπεριφορές.

Όπως αποκαλύπτει λοιπόν το Mega, η έκθεση από την εξέταση της 5ης Απριλίου (ημέρα Παρασκευή) αναφέρει: "Ασθενής 39 ετών ήρεμος, συνεργάσιμος, διατηρεί βλεμματική επαφή και απαντά με σαφήνεια στις ερωτήσεις. Σχετικά προσανατολισμένος χωροχρονικά. Δεν αναφέρονται διαταραχές αντίληψης και ψευδαισθήσεις. Δεν ελέγχονται σοβαρές γνωστικές διαταραχές, πλην μιας επιλεκτικής αμνησίας (δεν θυμάται τι συνέβη, θυμάται όμως ότι ξύπνησε στο ασθενοφόρο)".

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

"Δεδομένης της κλινικής του εικόνας και λαμβάνοντας υπόψη ότι λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή, δεν χρήζει μεταφοράς άμεσης στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού".

Η έκθεση της 6ης Απριλίου (ημέρα Σάββατο) αναφέρει: "Σταθερή κλινική εικόνα. Λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή. Δεν αναφέρει ενεργό, αυτοκτονικό ιδεασμό. Πρόβλεψη παρορμητικών χειριστικών συμπεριφορών. Συνέχιση της παραμονής του στο Κατάστημα Κρατουμένων Κορυδαλλού υπό συνθήκες αυξημένης επίβλεψης".

Νωρίτερα, έρευνα από τον Εισαγγελέα φυλακών διατάχθηκε για το περιστατικό απόπειρας αυτοκτονίας του δολοφόνου της Κυριακής Γρίβα.

Ο 39χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένος στην Εντατική του νοσοκομείου "Αττικόν”, ύστερα από την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε μέσα στο κελί του. Εκεί βρέθηκε πεσμένος στο έδαφος, με σημάδια στο λαιμό.

Στο κελί που κρατείται βρισκόταν με έναν ακόμη κρατούμενο, με παρόμοιο προφίλ και στη συγκεκριμένη πτέρυγα οι κρατούμενοι ελέγχονται από σωφρονιστικό υπάλληλο ανά 10 έως 20 λεπτά.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

Τον βρήκε ο δεσμοφύλακας αναίσθητο

Λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα πέρασε δεσμοφύλακας διαπιστώνοντας ότι ο 39χρονος είχε πάει στην τουαλέτα που είναι μέσα στο κελί. Επιστρέφοντας πάλι μετά από 10 λεπτά ο δεσμοφύλακας, δεν τον είδε στο κρεβάτι του και άνοιξε την πόρτα του κελιού βλέποντάς τον στο πάτωμα, αναίσθητο.

Αμέσως κάλεσε σε βοήθεια και ξεκίνησε να προσφέρει ΚΑΡΠΑ στον κρατούμενο για να τον επαναφέρει.

"Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας μου εντόπισα τον κρατούμενο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, με αυτοσχέδια θηλιά επιδέσμου την οποία είχε στηρίξει σε βίδα. Άμεσα ειδοποίησα τον υπαρχιφύλακα της βάρδιας όποιος μετέβη στην πτέρυγα μαζί με τους διαθέσιμους υπαρχιφύλακες της βάρδιας οι οποίοι οδήγησαν το κρατούμενο για πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού", ανέφερε o σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

O 39χρονος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει φτιάχνοντας έναν αυτοσχέδιο βρόγχο (θηλιά) με γάζες που είχε τυλιγμένες στο λαιμό του από τον προηγούμενο τραυματισμό του με μαχαίρι, το βράδυ που δολοφόνησε την Κυριακή.

Από το σφίξιμο του βρόγχου διακόπηκε η ροή του αίματος και το οξυγόνο και έτσι έχασε τις αισθήσεις του.

"Θα τα καταφέρουμε για να γυρίσει πίσω στη φυλακή που ανήκει"

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος ανέφερε: "Χθες τα μεσάνυχτα, ο φερόμενος δολοφόνος μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στο "Αττικό Νοσοκομείο" και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας".

Και προσέθεσε: "Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν μάχη για να τον σώσουν. Νομίζω θα τα καταφέρουμε για να γυρίσει πίσω στη φυλακή που ανήκει, και όχι στο ψυχιατρικό νοσοκομείο".

Την περασμένη Πέμπτη ο 39χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος για τη δολοφονία της άτυχης κοπέλας. Η υπεράσπιση κατέθεσε υπόμνημα με το οποίο ο κατηγορούμενος επικαλείται σοβαρά και χρόνια ψυχικά νοσήματα για τα οποία ,όπως υποστηρίζεται, έχει νοσηλευτεί τα τελευταία 10 χρόνια επτά φορές. Όπως φαίνεται να αναφέρει ο κατηγορούμενος, έχει διαγνωστεί με σοβαρές ψυχικές ασθένειες, αποτέλεσμα των οποίων ήταν να υποστεί και ψυχωσικά επεισόδια.

Με βάση τους ισχυρισμούς του, η υπεράσπιση ζητά να του αναγνωριστεί είτε ακαταλόγιστο ή μειωμένο καταλογισμό.

Συνεχίζεται η ΕΔΕ στην ΕΛ.ΑΣ.

Ως προς την έρευνα στο αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, μετά από πενθήμερη προθεσμία που πήραν όλοι οι εμπλεκόμενοι που έχουν απομακρυνθεί από τη θέση τους, καλούνται σε καταθέσεις.

Αυτό που φαίνεται από την ως τώρα διαδικασία είναι ότι ο διοικητής του τμήματος Αγίων Αναργύρων δεν είχε ενημερωθεί από τον αξιωματικό υπηρεσίας και άρα δεν είχε άμεση ευθύνη.

Αστυνομικό Τμήμα

Είχε ενημερωθεί η Υποδιοικητής και Επόπτρια Δυτικής Αττικής εκείνη την νύχτα, η οποία φαίνεται να έχει και την βαρύτερη ευθύνη εκ της θέσεώς της.

Τη προκαταρκτική της έρευνας που διέταξε ο εισαγγελέας την ανέθεσε στο εσωτερικών υποθέσεων. Μάλιστα πήραν σήμερα κατάθεση από τον φίλο της άτυχης Κυριακής και θα ερευνήσουν το αδίκημα της παραληψης που οδήγησε σε κίνδυνο ζωής. Όχι μόνο τη παράβαση καθήκοντος.

Η πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας είναι άμεσα να ολοκληρωθεί η διαδικασία για να αποδοθούν ευθύνες όπου αναλογούν.

Γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθεί ως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας η ΕΔΕ, χωρίς όμως ακόμα να είναι απολύτως σίγουρο, καθώς ενδεχομένως να κληθούν και άλλοι αξιωματικοί να καταθέσουν ή να υποστηρίξουν εμπλεκόμενοι να χρειαστούν και συμπληρωματικές καταθέσεις.

Πηγή:https://www.thetoc.gr/