ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Πώς συνέβη η τραγωδία στον Πειραιά με τον νεκρό αστυνομικό - Δούλευε στην οικοδομή για έξτρα μεροκάματο [εικόνες]

Πώς συνέβη η τραγωδία στον Πειραιά με τον νεκρό αστυνομικό - Δούλευε στην οικοδομή για έξτρα μεροκάματο [εικόνες]

Ο 31χρονος -εκτός υπηρεσίας- ειδικός φρουρός άφησε την τελευταία του πνοή όταν κατά τη διάρκεια εργασιών σε διώροφη κατοικία στον Πειραιά, κατέρρευσε μέρος του κτιρίου.

Αδιανότητη τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στον Πειραιά, όταν κατέρρευσε κτίριο στον Πειραιά εντός του οποίου γίνονταν εργασίες, με αποτέλεσμα ένας 31χρονος αστυνομικός να χάσει τη ζωή του.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 31χρονος Αγαθάγγελος που έχασε τη ζωή του, ήταν ειδικός φρουρός που υπηρετούσε στην Άμεση Δράση. Την Τρίτη βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και βοηθούσε στις εργασίες του κτιρίου.

Ο 31χρονος είχε αιμοδοτική άδεια και ήθελε να ενισχύσει το εισόδημά του κάνοντας μεροκάματα στην οικοδομή.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργάτες που δούλευαν στο νεοκλασσικό στην οδό Νεωρίου στο Πασαλιμάνι, επιχειρούσαν να ρίξουν κάποιον τοίχο και πιθανότατα χτύπησαν κεντρικό δοκάρι, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ένα ολόκληρο τμήμα του κτιρίου.

Ο 31χρονος ένστολος, σύμφωνα με πληροφορίες, τη μοιραία στιγμή στην προσπάθειά του να σωθεί, πήδηξε στο φορτηγό και τον πλάκωσαν τα μπάζα.

Στο κτίριο επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ εκλήθη επίσης η 1η ΕΜΑΚ.

Πώς συνέβη η τραγωδία στον Πειραιά με τον νεκρό αστυνομικό - Δούλευε στην οικοδομή για έξτρα μεροκάματο [εικόνες - βίντεο]

Συνελήφθη ο εργολάβος

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη επτά εργαζομένων, εκ των οποίων τρεις νοσηλεύονται σε νοσοκομείο. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και εργολάβος, ο οποίος κατηγορείται για παραβίαση του άρθρου 286 που αφορά παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού.

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατηγορούνται για παραβίαση του οικοδομικού κανονισμού.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είχε εκδοθεί ηλεκτρονική άδεια για μικρές εργασίες από τον δήμο Πειραιά. Για το περιστατικό, διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ

Ποιος ήταν ο 31χρονος αστυνομικός

Ο 31χρονος Αγαθάγγελος Παπαδόπουλος υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής και όπως έγινε γνωστό εργαζόταν παράλληλα σε οικοδομικές εργασίες, εκτελώντας χρέη οδηγού.

Την ώρα της κατάρρευσης τοίχου του κτιρίου, ο 31χρονος στην προσπάθειά του να σωθεί, βρέθηκε κάτω από τα συντρίμμια.

αστυνομικος Πειραιας

αστυνομικος Πειραιας

ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ

Πηγή:https://www.thetoc.gr/