ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων: Δύο ευρώ η βενζίνη - Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα αύξηση το Πάσχα

Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων: Δύο ευρώ η βενζίνη - Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα αύξηση το Πάσχα

Αναμένεται περαιτέρω αύξηση της βενζίνης.

Οι τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα έχουν σταθεροποιηθεί στα ύψη, παρά τις διαβεβαιώσεις για τη μείωσή τους το περασμένο διάστημα. Τώρα, το ενδεχόμενο να είναι ακόμα πιο αυξημένες το Πάσχα είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτό, κυρίως λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Ήδη στην Αττική η βενζίνη πλησιάζει τα 2 ευρώ και δεν αποκλείεται ο δείκτης να πάει και πιο πάνω.

Όπως αναφέρει στο OPEN και την εκπομπή "Ώρα Ελλάδος" ο πρόεδρος πρατηριούχων καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου, "όλες οι γεωπολιτικές κρίσεις θα επιβαρύνουν τις τιμές των καυσίμων και αν γενικευτεί η κατάσταση μεταξύ Ισραήλ – Ιράν και κλείσουν τα στενά του Ορμούζ και τα πλοία δεν μπορούν να κινηθούν, εκ των πραγμάτων θα υπάρξει αύξηση και δεν ξέρω αν υπάρξει και έλλειψη".

Σημειώνει ακόμη πως:

"Αυτή τη στιγμή τα επίσημα στοιχεία του υπουργείο Ανάπτυξης δίνουν μέση τιμή 1,98 ευρώ. Στη νησιωτική Ελλάδα, στις απομακρυσμένες περιοχές είναι πολύ παραπάνω. Στην Αττική οι τιμές 1,85 κάτι λένε. Είτε είναι θέμα ποσότητας είτε ποιότητας. Δελεάζει η χαμηλή τιμή αλλά πρέπει να βλέπουμε ποια είναι η τιμή που επικρατεί συνήθως".

"Άσχετα από το γεωπολιτικό ρίσκο, οι τιμές τιμολογούνταν πριν τις πυραυλικές επιθέσεις και είχαμε από πριν αυξημένες τιμές", επισημαίνει.

"Οι ανοδικές τάσεις με όλα τα ενεργειακά προϊόντα που αυξηθήκαν από 5-24% ενώ και ο χρυσός και το ασήμι ανέβηκαν 7,80% και 11,7%. Όλα αυτά κρατάνε ψηλά τον πληθωρισμό", καταλήγει ο κ. Ασμάτογλου.

Πηγή:https://www.newsbomb.gr/