ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι καταθέσεις "φωτιά" των προστατευόμενων μαρτύρων - "Έδερναν και τραμπούκιζαν όσους δεν υπάκουγαν"

Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι καταθέσεις "φωτιά" των προστατευόμενων μαρτύρων - "Έδερναν και τραμπούκιζαν όσους δεν υπάκουγαν"

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες περιγράφουν τις κινήσεις των χούλιγκαν αλλά και το πως προσπάθησαν να καλύψουν τα ίχνη τους, όταν ξεκίνησαν οι πρώτες συλλήψεις.

Αποκαλυπτικές των προθέσεων και της οργανωμένης δράσης των συλληφθέντων για τη δολοφονική επίθεση στου Ρέντη είναι οι καταθέσεις των μαρτύρων, που βρίσκονται στα χέρια των Aρχών.

Σε αυτές, οι προστατευόμενοι μάρτυρες περιγράφουν τις κινήσεις των χούλιγκαν, οι οποίοι μπορούσαν να κινούνται ελεύθερα επειδή είχαν "καρτελάκι", τις σχέσεις τους με παράγοντες της ΠΑΕ Ολυμπιακός, την αδιαφορία τους για τους απλούς φιλάθλους αλλά και το πώς προσπάθησαν να καλύψουν τα ίχνη τους, όταν ξεκίνησαν οι πρώτες συλλήψεις.

Αναλυτικά οι καταθέσεις


ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ 67Β

"Κάθονται σε χώρο που δεν επιτρέπεται η είσοδος σε θεατές αλλά μόνο σε διαπιστευμένα πρόσωπα, και αυτοί έχουν καρτελάκι. Κινούνται ελεύθερα σε όλους τους χώρους των γηπέδων".

"Όταν κάποιοι δεν υπακούσουν, μαζεύει ομάδα δικών του ατόμων και τραμπουκίζουν και δέρνουνε τα άτομα που δεν υπακούν".

"Ο "Κοκός" χρησιμοποίησε φωτοβολίδα στυλό, η οποία πέτυχε κατά λάθος έναν φίλαθλο του Ολυμπιακού που συνόδευε δύο – τρία παιδάκια. Όταν ο φίλαθλος αυτός αντέδρασε ο… πήγε και τον χτύπησε".

"Έχω δει σε δυο - τρεις αγώνες τον… να παίρνει χρήματα από τους ιδιοκτήτες καντινών για να τους επιτρέπουν να βρίσκονται στο σημείο και να μην τους προκαλούν φθορές. Πέρυσι κάποιοι εξ αυτών δεν έδωσαν χρήματα και τους έσπασαν την καντίνα".

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ 67Ε

"Λόγω του ότι γνωρίζουν πολλούς ανθρώπους στα γήπεδα και κυρίως παράγοντες του Ολυμπιακού στην ΠΑΕ και την ΚΑΕ και στον Ερασιτέχνη έχουν τη δυνατότητα να βάζουν τους "μικρούς" δωρεάν".

"Έχω δει σε αγώνες κάποιοι να βγάζουν από την τσέπη τους ένα μάτσο πενηντάρικα πουλώντας εισιτήρια. Σε αυτό βοηθάει και οι καρτέλες διαπίστευσης που φέρουν οι μεγάλοι".

"Ακουγόταν ότι το σχέδιο ήταν να γίνει η επίθεση σε βάρος των ΜΑΤατζήδων στο συγκεκριμένο γήπεδο και όχι στο ΣΕΦ ή στο Καραϊσκάκη διότι αυτά τα γήπεδα έχουν κάμερες, ενώ το Μελίνα Μερκούρη όχι".

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ 67Σ

"Μόλις μαθεύτηκε ότι θα μας πάρουν προσαγωγή κάποιοι βανδάλισαν το κυλικείο κάνοντας ζημιές και παίρνοντας προϊόντα και κάποιοι έβαλαν φωτιά στις τουαλέτες".

"Βρήκα έξω από τις θύρες των οργανωμένων άτομα, τους έδωσα από 15 - 30 ευρώ, περιμένεις για λίγο έξω και στη συνέχεια σου επιτρέπουν την είσοδο".

"Αυτοί οι τρεις δεν προσήχθησαν μαζί με όλους εμάς και όπως άκουσα να συζητιέται αργότερα φυγαδεύτηκαν μαζί με την αποστολή της ομάδας του Ολυμπιακού".

Μάρτυρας Νο 1

"Ανάμεσα στην αποστολή του Ολυμπιακού παρατήρησα και ένα άτομο το οποίο είχα δει νωρίτερα στην κερκίδα των οργανωμένων να εισέρχεται σε αμάξι, πιθανόν παίκτη του Ολυμπιακού, να κάθεται στα πίσω καθίσματα και να αποχωρεί δίχως να προσάγεται".

Μάρτυρας Νο2

"Μετά τα επεισόδια, ο ανωτέρω ονόματι Πέτρος (οργανωτής) ήταν στον αγωνιστικό χώρο και στη συνέχεια τον είδα να μπαίνει στα αποδυτήρια και να βγαίνει με ρούχα αθλητών. Στο Μεταγωγών ο Πέτρος δεν ήταν εκεί, αλλά ούτε και ο Όμλε".

Μάρτυρας Νο 3

"Οι περισσότεροι πήγαν στις τουαλέτες και άναψαν φωτιά για να κάψουν μέρη του ρουχισμού τους. Μετά πήγαν στη φυσούνα στα αποδυτήρια απ' όπου πέρασε η αποστολή του Ολυμπιακού και κάποιοι μπήκαν σε αυτοκίνητα παικτών και έφυγαν από το γήπεδο".

Αστυνομικός ΜΑΤ- Μάρτυρας Νο 4

"Όλα τα άτομα είχαν εξέλθει στον χώρο του πάρκινγκ όπου βρισκόντουσαν και παράγοντες του αγώνα και μέλη των ομάδων, τα οποία παρά τη διαβεβαίωση των επικεφαλής αξιωματικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, ότι αποτελούν μέλη των ομάδων, ελέγχθηκαν κανονικά".