ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Σπείρα ανηλίκων που διακινούσε ναρκωτικά: Πώς συνδέεται η συμμορία με τον θάνατο της Μαρκέλλας στο Βύρωνα

Σπείρα ανηλίκων που διακινούσε ναρκωτικά: Πώς συνδέεται η συμμορία με τον θάνατο της Μαρκέλλας στο Βύρωνα

Οι Αρχές εξετάζουν αν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στη συμμορία ανηλίκων που διακινούσε ναρκωτικά σε Ψυχικό, Παπάγου και Χαλάνδρι με την υπόθεση θανάτου της 16χρονης Μαρκέλλας στο Βύρωνα.

Οι ανήλικοι διακινητές ήξεραν την Μαρκέλλα ή τους δράστες που της χορήγησαν το κοκτέιλ θανάτου; Απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα αναζητούν οι αρχές, που εξετάζουν αν υπάρχει ενδεχόμενη σύνδεση της συμμορίας που διακινούσε χασίς σε ανήλικους, σε πλατείες και πάρκα του Ψυχικού, του Παπάγου και του Χαλανδρίου, με την υπόθεση θανάτου της 16χρονης "Μαρκ" από υπερβολική δόση ναρκωτικών τον περασμένο Νοέμβριο στο Βύρωνα.

Η καταγγελία που οδήγησε στη σύλληψη των έξι ανήλικων και των τριών ενήλικων διακινητών την περασμένη Παρασκευή, έγινε από την οικογένειας φίλης της 16χρονης, με τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, να ερευνούν αν υπάρχει οποιαδήποτε σύνδεση ανάμεσα στις δύο υποθέσεις.

Έκρυψαν τα ναρκωτικά στα… εσώρουχα

Ακόμα και μέσα στα εσώρουχα και στις κάλτσες, των μελών της συμμορίας, εντόπισαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων χασίς, κατά τις επιχειρήσεις συλλήψεων την περασμένη Παρασκευή. Την παράνομη δραστηριότητα, φέρεται να επέβλεπαν οι δύο νεαροί "αρχηγοί" της σπείρας, ηλικίας 20 ετών, ενώ ένας 16χρονος έδινε τις εντολές στους διακινητές και τους μεταφορείς της οργάνωσης για του "πού", "πότε" και σε "ποιον" θα παραδώσουν τις ναρκωτικές ουσίες.

Τα "ραντεβού", κλείνονταν μέσω viber, messenger, whats’up, telegram, instagram, imo και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Από τις αρχές εξακριβώθηκε έχουν εξακριβωθεί τα στοιχεία ταυτότητας είκοσι τουλάχιστον πελατών, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι ανήλικοι. Ανάμεσα στους συλληφθέντες διακινητές, είναι μαθητές β΄και γ΄ λυκείου. Στην κατοχή τους, εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων αεροβόλα πιστόλια, πτυσσόμενα μαχαίρια, μια ναυτική φωτοβολίδα και μια ξιφολόγχη.

Σπείρα ανηλίκων που διακινούσε ναρκωτικά: Πώς συνδέεται η συμμορία με τον θάνατο της Μαρκέλλας στο Βύρωνα

Η συμμορία του Βύρωνα

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση της 16χρονης Μαρκέλλας, είχαν κατηγορηθεί τα μέλη της αποκαλουμένης συμμορίας του Βύρωνα, που φέρεται να χορήγησαν το θανατηφόρο κοκτέιλ ναρκωτικών ουσιών στην ανήλικη και να ήταν μαζί της την ημέρα που εντοπίστηκε σε κωματώδη κατάσταση. Πρόκειται για τον 21χρονο "ΓΙΕΓΟ", τον 18χρονο "LORI" από την Αλβανία, τον 18χρονος "ΒΑΣΙΛΗ" ή "Αλβανό", τον 27χρονο "Αντρίκο" ή "Ανδρέα", την 27χρονη Δάφνη και τη 16χρονη "Κeisi".

Η ανήλικη, εντοπίστηκε χωρίς σφυγμό, αναίσθητη, και με αιμορραγία στη μύτη, από το πλήρωμα του ασθενοφόρου που κλήθηκε να την παραλάβει από διώροφη μονοκατοικία της οδού Επταλόφου στον Βύρωνα, στις 6 Νοεμβρίου 2023. 16 ημέρες μετά, άφησε την τελευταία της πνοή.

ναρκωτικα ανηλικοι

Πηγή:https://www.thetoc.gr/