ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Θρήνος στις Ειδικές Δυνάμεις: Πέθανε ο υποστράτηγος Μπάφας- Κομάντο, καταδρομέας και ο οργανωτής των Αλεξιπτωτιστών

Θρήνος στις Ειδικές Δυνάμεις: Πέθανε ο υποστράτηγος Μπάφας- Κομάντο, καταδρομέας και ο οργανωτής των Αλεξιπτωτιστών

Ο υποστράτηγος εξέπνευσε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο καθώς είχε υποστεί λοίμωξη.

Στο πένθος βυθίστηκαν ο Ειδικές Δυνάμεις της Ελλάδας, καθώς "έφυγε" από τη ζωή ο υποστράτηγος Αθανάσιος Μπάφας, ο οργανωτής των ΕΤΑ (Ελληνικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών) και μεγάλος υμνητής των Ελλήνων Καταδρομέων.

Ο υποστράτηγος εξέπνευσε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου μεταφέρθηκε καθώς δεν υπήρχε ΜΕΘ στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για να νοσηλευτεί, σύμφωνα με το armyvoice, δίχως αυτό πάντως να έχει επιβεβαιωθεί. Υπέστη λοίμωξη και χρειάστηκε εντατική φροντίδα για τη νοσηλεία του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η κηδεία του θα γίνει στη Λιβαδειά.

Μετά από την αποστρατεία του, όπως αναφέρει το militaire, ασχολήθηκε εξίσου επιτυχημένα με τη δημοσιογραφία και το αμυντικό ρεπορτάζ.

"Το προσωπικό των δυνάμεων είναι έτοιμο"

Ο Αθανάσιος Μπάφας είχε δώσει την τελευταία του συνέντευξη τον Νοέμβριο του 2023 στην εκπομπή Leaders. Ο αείμνηστος στρατηγός ανέλυσε για ποιο λόγο οι κομάντος της πατρίδας μας είναι επιχειρησιακά πανέτοιμοι και τι να περιμένει η νέα γενιά που θέλει να καταταγεί στις καταδρομές.

"Υπάρχουν μέτρα ασφαλείας και πλάνα εκπαίδευσης. Μπορείτε να είστε υπερήφανοι. Το ίδιο το παιδί θα αρχίσει να το συνειδητοποιήσει αυτό μετά", ανέφερε ο στρατηγός για όσους θέλουν να υπηρετήσουν στις Ειδικές Δυνάμεις.

Συγκλονιστική όμως ήταν η απάντησή του όταν δέχτηκε την ερώτηση από τον διευθυντή σύνταξης του δελτίου ειδήσεων του Star για το αν αυτός που υπηρετεί ως Καταδρομέας ή Πεζοναύτης συνειδητοποιεί, ότι αυτό που κάνει μέσω της εκπαίδευσης είναι σημαντικό.

"Το καταλαβαίνει! Αυτά τα παιδιά που υπηρετούν στις Ειδικές Δυνάμεις το έχουν μέσα τους. Είναι DNA. Είναι πίστη. Το ζητά ο οργανισμός τους. Αν μου επιτρέπετε, είναι ‘τρελαμένα’ με την καλή έννοια. Το θέλει η ιδιοσυγκρασία τους. Οπότε όταν κατατάσσονται (ως έφεδροι) εκεί, κάνουν πολύ υπερήφανο τον εαυτό τους και την οικογένεια. Υπάρχει και μία παράδοση. Υπάρχουν οικογένειες που είναι Καταδρομείς από παππού προς εγγονό" ανέφερε μεταξύ άλλων ο βετεράνος αξιωματικός, ο οποίος διηγήθηκε ιστορίες από αποστολές σε Γιουγκοσλαβία και Ιράκ, αλλά σίγουρα οι τοποθετήσεις του που έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα αφορούν το αξιόμαχο των Ελλήνων κομάντο, ειδικά σε περίπτωση κρίσεων.

Το προσωπικό των δυνάμεων είναι έτοιμο. Διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία μεγάλη λόγω της διαμόρφωσης του ελληνικού εδάφους. Και πιστεύω πολύ στην ποιότητα του Έλληνα στρατιώτη. Έχουμε μορφωτικό επίπεδο. Έχουμε γενναιότητα", ήταν μερικές από τις ατάκες που σίγουρα θα κάνουν υπερήφανους όσους Έλληνες έχουν υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις".

Πάνος Καμμένος: "Στρατηγέ καλό Παράδεισο"

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του μέσω ανάρτησης στο Χ (πρώην Twitter)

Πηγή:https://www.thetoc.gr/