ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Σήμερα η κλήρωση για την εισαγωγή στα πειραματικά σχολεία - Το Σάββατο οι εξετάσεις για τα πρότυπα

Σήμερα η κλήρωση για την εισαγωγή στα πειραματικά σχολεία - Το Σάββατο οι εξετάσεις για τα πρότυπα

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, συνολικά φέτος κατατέθηκαν 10.845 αιτήσεις για την πλήρωση 3.003 κενών θέσεων των πειραματικών σχολείων της επικράτειας.

Ολοκληρώνεται σήμερα, Παρασκευή, η διαδικασία εισαγωγής στα πειραματικά σχολεία, με τη διεξαγωγή της δημόσιας κλήρωσης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, συνολικά φέτος κατατέθηκαν 10.845 αιτήσεις για την πλήρωση 3.003 κενών θέσεων των πειραματικών σχολείων της επικράτειας.

Επιπλέον της δημόσιας κλήρωσης για εισαγωγή στα πειραματικά σχολεία, σήμερα θα λάβει χώρα και η διαδικασία απόδοσης τυχαίου αριθμού προτεραιότητας, σε περίπτωση ισοβαθμίας στα πρότυπα σχολεία.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι ο σχεδιασμός, η υλοποίηση, η διαχείριση, η λειτουργία και η εφαρμογή του λογισμικού της ηλεκτρονικής κληρωτίδας του καθώς και του λογισμικού για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων για κάθε πειραματικό σχολείο έχει αναπτυχθεί από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) - "Διόφαντος".

Αυριο οι εξετάσεις για τα πρότυπα

Επιπλέον, το Σάββατο 18 Μαΐου, θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών και των μαθητριών στις εισαγωγικές τάξεις (Α’ Γυμνασίου/ Α΄ Λυκείου) των πρότυπων σχολείων (Π.Σ.) και στις τάξεις Α’ Γυμνασίου/Α΄ Λυκείου των εκκλησιαστικών σχολείων.

Για τα πρότυπα υποβλήθηκαν 9.454 αιτήσεις για τις 1.794 θέσεις.

Οι υποψήφιοι θα αξιολογηθούν σε δυο γνωστικά αντικείμενα, γλώσσα και μαθηματικά. Οι ερωτήσεις αξιολόγησης είναι κλειστού τύπου/πολλαπλής επιλογής.

Οι υποψήφιοι για τα εκκλησιαστικά σχολεία θα εξεταστούν επιπλέον στο μάθημα των θρησκευτικών.

Πηγή:https://www.thetoc.gr/