ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο «Ιερός» πόλεμος στα Δυτικά Προάστεια. Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας και η Μονή Κλειστών στα Άνω Λιόσια βρίσκονται στα «μαχαίρια»
Η περιφορά της Παναγίας που δεν έγινε και η εκδίκηση του επισκόπου που δεν στέλνει παπά να λειτουργήσει στην μονή.
Δηλαδή να τηρείται μεν το έθιμο με την περιφορά δύο χρονιές, αλλά την τρίτη χρονιά, η εικόνα να παραμένει στο Μοναστήρι. Έτσι ήθελαν έτσι αποφάσισαν!
Η απάντηση όμως του μητροπολίτη δεν άργησε!
Ως πρώτη αντίδραση ήταν να επιβληθεί «πνευματική ποινή» στις Μοναχές.
Όπως ανακοινώθηκε από την Μητρόπολη τότε « ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας επέβαλε επιτίμιο στις μοναχές της Ιεράς Μονής Κλειστών, λόγω της αναιτιολόγητης άρνησής τους να συμμορφωθούν στο Πρόγραμμα Λιτανεύσεων της Εφεστίου Εικόνας της Μονής Κλειστών, που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως».
Πρόκειται για πνευματική ποινή που επιβάλλεται επί σοβαρών εκκλησιαστικών παρεκτροπών, με σκοπό να μετανοήσει όποιος τιμωρήθηκε. Εξ ου και διευκρίνισε ότι θα άρει το επιτίμιο, μόνο αν οι μοναχές ζητήσουν συγγνώμη.
«Ακόμα και στην γιορτή της Μονής τον Δεκαπενταύγουστο που συρρέουν χιλιάδες πιστοί από όλη την Ελλάδα, ο Δεσπότης δεν επέτρεψε ούτε εκείνη την ιερή ημέρα να παραβρεθεί ιερέας παρόλο που το ζήτησαν οι μοναχές, προκειμένου να κοινωνήσουν οι ίδιες αλλά και ο κόσμος. Αποτέλεσμα ήταν να διαμαρτυρηθούν οι πιστοί που βρέθηκαν εκεί», λέει θαμώνας της μονής.
Πηγή:edolio5