ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Αυξημένη επιστροφή ταξιδιωτών τη Δευτέρα του Πάσχα – Πάνω από 45.000 επιβάτες σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο
Featured

Αυξημένη επιστροφή ταξιδιωτών τη Δευτέρα του Πάσχα – Πάνω από 45.000 επιβάτες σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Η επιβατική κίνηση χαρακτηρίστηκε αυξημένη, χωρίς όμως να σημειωθούν ιδιαίτερα προβλήματα στους κατάπλους

Μεγάλη ήταν η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα προς την Αττική, με τα πλοία να καταπλέουν από το πρωί της Δευτέρας 21 Απριλίου 2025 στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, μεταφέροντας δεκάδες χιλιάδες επιβάτες από τα νησιά.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στο λιμάνι του Πειραιά καταγράφηκαν συνολικά 51 αφίξεις πλοίων, με τους 12 κατάπλους να αφορούν τη γραμμή των Κυκλάδων και Δωδεκανήσων (πύλη Τζελέπη) και τους 39 τον Αργοσαρωνικό. Μέσω αυτών των δρομολογίων έφθασαν συνολικά 29.897 επιβάτες, από τους οποίους 14.267 μέσω της Τζελέπη και 15.630 από τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Στο λιμάνι της Ραφήνας, πραγματοποιήθηκαν 13 αφίξεις πλοίων, οι οποίες μετέφεραν 11.157 επιβάτες, κυρίως από τις Κυκλάδες.
Αντίστοιχα, στο λιμάνι του Λαυρίου, τα 8 δρομολόγια που ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα του Πάσχα μετέφεραν 4.840 επιβάτες, με βασικές γραμμές προέλευσης τα νησιά της Ανατολικής Μακεδονίας, τη Λήμνο και το Άγιο Όρος.

Η επιβατική κίνηση χαρακτηρίστηκε αυξημένη, χωρίς όμως να σημειωθούν ιδιαίτερα προβλήματα στους κατάπλους. Οι λιμενικές αρχές των τριών μεγάλων λιμανιών βρίσκονταν σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, με την υποστήριξη της τροχαίας για την ομαλή αποβίβαση και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα σφράγισε μία από τις πιο έντονες πασχαλινές μετακινήσεις των τελευταίων ετών, με την πληρότητα σε αρκετές ακτοπλοϊκές γραμμές να αγγίζει το 100%.