ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άστατος ο καιρός σήμερα: Ισχυροί άνεμοι, τοπικές βροχές και υψηλές θερμοκρασίες
'Αστατος ο καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Παρασκευή 2 Μαΐου
Βροχερός θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή 2 Μαΐου σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), ενώ οι άνεμοι θα παραμείνουν ισχυροί.
Ειδικότερα, το δελτίο της ΕΜΥ αναφέρει πως στην Κρήτη, τις νότιες Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα ο καιρός την Παρασκευή 2 Μαΐου θα είναι άστατος με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Τα φαινόμενα στην Κρήτη μέχρι και τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις οι οποίες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 25 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Το βράδυ γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι πρόσκαιρα αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες στα ανατολικά θα είναι τοπικά αυξημένες και ενδέχεται να σημειωθούν λίγες βροχές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις κατά τόπους θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά των ηπειρωτικών περιοχών.
Άνεμοι: Βορείων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Το βράδυ γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις οι οποίες στις νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τις πρωινές ώρες στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη.
Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς και στη νότια Κρήτη έως 21 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις οι οποίες μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά τόπους αυξημένες. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων.
Άνεμοι: Στα νότια βορειοανατολικοί 3 με 5 που βαθμιαία θα γίνουν βορειοδυτικοί μέχρι 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Αίθριος καιρός το Σαββατοκύριακο
Αίθριος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο με λίγες μόνο τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα το Σάββατο.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα αγγίξει στα ηπειρωτικά τους 26 με 27 βαθμούς, τοπικά ακόμα και τους 29.
Οι άνεμοι το Σάββατο θα πνέουν στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ και στο Αιγαίο βοριάδες 5-6 και τοπικά στις Κυκλάδες έως 7 μποφόρ.
Την Κυριακή οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, έως 6 μποφόρ στα νότια τμήματα.