ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Δίκη Πισπιρίγκου: Αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο του 2026 η δίκη στο Εφετείο για τον θάνατο της Τζωρτζίνας
Featured

Δίκη Πισπιρίγκου: Αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο του 2026 η δίκη στο Εφετείο για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Eχει καταδικαστεί σε ισόβια σε πρώτο βαθμό με την ίδια να αρνείται την κατηγορίας της ανθρωποκτονίας σε βάρος του παιδιού της

Για 12 Ιανουαρίου του 2026 αναβλήθηκε σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας (δεύτερος βαθμός) η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την υπόθεση θανάτου της πρωτότοκης κόρης Τζωρτζίνας.

Το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης κατόπιν σύμφωνης πρότασης και της εισαγγελεως της έδρας λόγω επαγγελματικού κωλύματος στο πρόσωπο της συνηγόρου της κατηγορούμενης κ. Βάσως Πανταζής (δίκαζε εκτός Αθήνας) όπως επίσης και για το λόγο ότι η δικηγόρος χρειάζεται επιπλέον χρόνο για να μελετήσει την ογκώδη δικογραφία (σ.σ. η συνήγορος ανέλαβε την υπόθεση μετά το θάνατο του Αλέξη Κούγια).

Υπενθυμίζεται ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει καταδικαστεί σε ισόβια σε πρώτο βαθμό με την ίδια πάντως να αρνείται την κατηγορίας της ανθρωποκτονίας σε βάρος του παιδιού της.

Σύμφωνα με τα όσα είχε δεχθεί και το πρωτόδικο δικαστήριο η κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα δολοφόνησε την 8χρονη κόρη της Τζωρτζίνα με χορήγηση μεγαλης δόσης κκεταμίνης ενώ νοσηλεύονταν σε δημόσιο νοσοκομείο.

Πάντως σήμερα στο Εφετείο εν όψει της εκδίκασης της υπόθεσης θανάτου του κοριτσιού βρέθηκε η ίδια η κατηγορούμενη μητέρα, όπως και η αδελφή της, η μητέρα της και ο πατρός της. Στη δικαστική αίθουσα βρέθηκε και ο πρώην σήμερα σύζυγος της κατηγορούμενης Μάνος Δασκαλάκης.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι η κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα είχε καταδικασθεί τον περασμένο Μάρτιο και για τις δολοφονίες των μικρότερων κοριτσιών της, Ίριδας και Μαλένας. Η ποινή που της επέβαλλε το δικαστήριο για αυτή τη δικογραφία ήταν δύο φορές ισόβια.