ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιστορίες… τρέλας στα ράφια: Ίδιο προϊόν με διαφορετική τιμή στο ίδιο σούπερ μάρκετ
Οι καταναλωτές είναι «όμηροι» των ανατιμήσεων ή του «shrinkflation», ενώ πλέον οι περισσότεροι έχουν γίνει πιο
υποψιασμένοι όταν πηγαίνουν για ψώνια στο σούπερ μάρκετ.
Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το enikos.gr, το εξής παράδοξο παρατηρήθηκε πριν από λίγες ημέρες στα ράφια γνωστής αλυσίδας του λιανεμπορίου τροφίμων στο Αμύνταιο Φλώρινας.
Καταναλωτής που ήθελε να αγοράσει σφουγγαρίστρα πολύ γνωστής μάρκας, βρήκε σετ με δύο σφουγγαρίστρες στην τιμή των 5,03 ευρώ και μάλιστα στο ράφι με τις προσφορές, όπου αναγραφόταν «μόλις για λίγο» προκειμένου να σπεύσουν οι ενδιαφερόμενοι να το αγοράσουν.
Είναι μία από τις πολλές καταγγελίες και τα «παράδοξα» που καταγράφονται στην αγορά. Σημειώνεται ότι στον «απόηχο» των καταγγελιών για συρρικνωμένες συσκευασίες και τσουχτερές τιμές, το ΙΝ.ΚΑ. έδωσε «σήμα» για μποϊκοτάζ σε γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα για μία εβδομάδα, από τις 13 Φεβρουαρίου έως τις 20 Φεβρουαρίου.
Την ίδια ώρα από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων τονίζουν ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται και οι καταγγελίες εξετάζονται.
ΠΗΓΗ: https://www.enikos.gr/