ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Market Pass: Κλείνει την Τετάρτη (15/3) η πλατφόρμα - Μέχρι πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Market Pass: Κλείνει την Τετάρτη (15/3) η πλατφόρμα - Μέχρι πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Μέχρι στιγμής οι δικαιούχοι δείχνουν μια προτίμηση στην κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του Market Pass

Μέχρι αύριο Τετάρτη (15/3) θα μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλλουν αίτηση για το Market Pass. Από τα μεσάνυχτα και μετά η πλατφόρμα vouchers.gov.gr κλείνει και ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή της διπλής ή τριπλής δόσης του επιδόματος.

Όσοι δικαιούχοι επέλεξαν να λάβουν τα χρήματα της ενίσχυσης του Market Pass μέσω της ψηφιακής κάρτας αναμένεται να δουν τα ποσά από τις 20 Μαρτίου για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, ενώ οι επόμενες δόσεις θα δοθούν μέχρι και τον Ιούλιο.

Μέχρι στιγμής οι δικαιούχοι δείχνουν μια προτίμηση στην κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του Market Pass. Όσοι από αυτούς υποβάλλουν αίτηση για το επίδομα μέχρι και αύριο Τετάρτη (15/3) θα λάβουν την ενίσχυση, στις 20 Μαρτίου 2023 για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο.

Σημειώνεται ότι πάνω από 2,3 εκατ. δικαιούχοι οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023 έχουν ήδη λάβει την πρώτη διπλή ή τριπλή δόση του Market Pass.

Τα χρήματα του επιδόματος που θα κατατεθούν στον τραπεζικό λογαριασμό θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με όποιο τρόπο θέλουν οι δικαιούχοι αλλά είναι κατά 20% λιγότερα σε σχέση με την ψηφιακή μορφή της ενίσχυσης μέσω της οποίας τα χρήματα αξιοποιούνται συνολικά ή εν μέρει σε καταστήματα τροφίμων από σούπερ μάρκετ και κρεοπωλεία, έως φούρνους και μίνι μάρκετ.

Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών που διαμορφώνεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού και με ανώτατο όριο τα 1.000 ευρώ. Δηλαδή το ποσό που θα λαμβάνει κάθε μήνα ένα μονομελές νοικοκυριό είναι 22 ευρώ, για ζευγάρι 32 ευρώ, για οικογένεια με ένα παιδί 42 ευρώ και με δύο παιδιά 52 ευρώ. Τα ποσά είναι αφορολόγητα, ανεκχώρητα και ακατάσχετα.

Συνολικά, υπολογίζεται πως 3,2 εκατομμύρια νοικοκυριά θα μοιραστούν 650 εκατ. ευρώ με δύο τριμηνιαίες πληρωμές για όσους επιλέξουν πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό ή μια διμηνιαία και τέσσερις μηνιαίες καταβολές για όσους επιλέξουν την άυλη ψηφιακή κάρτα.

Πηγή:https://www.newsbomb.gr/