ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Πλειστηριασμοί: "Καυτή" εβδομάδα με πληθώρα "επωνύμων” πλειστηριασμών
Featured

Πλειστηριασμοί: "Καυτή" εβδομάδα με πληθώρα "επωνύμων” πλειστηριασμών

Άλλη μια εβδομάδα με πληθώρα "επωνύμων” πλειστηριασμών, που στρέφονται εις βάρος άλλοτε κραταιών επιχειρήσεων που βρέθηκαν σε οικονομικό αδιέξοδο, αναμένεται να είναι αυτή που ξεκινά σήμερα. Πρόκειται για ακίνητα εταιρειών που, ενώ κάποτε κατείχαν ηγετική θέση στην αγορά, πλέον βρίσκονται αντιμέτωπες με το σφυρί, σηματοδοτώντας το τέλος μιας εποχής για σημαντικά επιχειρηματικά ονόματα της χώρας. 

Ράδιο Κορασίδης

Ένα από τα σφυριά που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα είναι εκείνο που στρέφεται εις βάρος της Ράδιο Κορασίδης, η οποία βλέπει το κτίριό της στον

Πειραιά να οδεύει για πρώτη φορά προς το ηλεκτρονικό σφυρί, μετά από μια σειρά άγονων προσπαθειών εκποίησής του μέσω φυσικών πλειστηριασμών. Σημειωτέον ότι η ρευστοποίηση της περιουσίας της -υπό πτώχευση από το 2014- Ράδιο Κορασίδης είχε ξεκινήσει με βάση την παλαιότερη διαδικασία, πριν την εφαρμογή του νέου νόμου που προβλέπει τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων. 

Πλειστηριασμοί: "Καυτή" εβδομάδα με Ράδιο Κορασίδη, Λαϊνόπουλο, Κοντοβερό και οικογένεια Βάρδη

Το ακίνητο στον Πειραιά ακολουθεί και άλλα ακίνητα της εταιρείας, όπως ένα κατάστημα στη Νέα Φιλαδέλφεια, μια αποθήκη στη Ρόδο και ένα οικόπεδο στον Πύργο Ηλείας. 

Ο πλειστηριασμός που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 έχει επισπεύδοντα τον σύνδικο πτώχευσης, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 6.834.000 ευρώ. Το σφυρί αφορά ένα ακίνητο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μ. Ασίας 4 & Αιγίνης, Σαρανταπόρου και Φωκαίας 3, στο 3ο δημοτικό διαμέρισμα Πειραιά – περιοχή με κτίσματα κυρίως επαγγελματικής χρήσης. H περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο είναι εντός σχεδίου, σε κεντρική λεωφόρο, σε απόσταση 4 χλμ. από τον σταθμό Πειραιά του μετρό, 2,5 χλμ. από τον σταθμό Ν. Φαλήρου του ΗΣΑΠ και πολύ κοντά σε τραμ και κεντρικές αρτηρίες.

Με βάση τη διακήρυξη διενέργειας εκποίησης, το σφυρί αφορά συγκεκριμένα τρία συνενωμένα κτίρια/εξαώροφο κτίριο-γραφεία με δύο υπόγεια, συνολικής επιφάνειας 7.294,90 τ.μ. 

Οικογένεια Βάρδη

Ένας ακόμη "επώνυμος” πλειστηριασμός είναι εκείνος που στρέφεται κατά της -επίσης- πτωχευμένης ανώνυμης εταιρείας "Κέντρο Συνεδρίων και Τουριστικών Επιχειρήσεων”, συμφερόντων της γνωστής οικογένειας Βάρδη. Ο Χαράλαμπος Βάρδης, ομογενής από το Σίδνεϊ Αυστραλίας, επέστρεψε στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και το 1984 απέκτησε το ιστορικό ξενοδοχείο "Πεντελικόν”, το οποίο από το 2015 έχει περάσει στα χέρια του Θεόδωρου Δουζόγλου. 

pin

Πρόκειται για έναν επαναληπτικό πλειστηριασμό που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024, με τον αρχικό πλειστηριασμό του Σεπτεμβρίου να κηρύσσεται άγονος ελλείψει πλειοδοτών. Η τιμή πρώτης προσφοράς παραμένει στα 3.071.000 ευρώ, ενώ το σφυρί αφορά ένα οικόπεδο με την επ’ αυτού οικοδομή, που βρίσκεται κατά τον τίτλο κτήσης στην Κηφισιά Αττικής, στη θέση "Παληάγιαννη”, επί της οδού Τομπάζη. Για την έκταση του οικοπέδου υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές σε τρία τοπογραφικά διαγράμματα (9.140 τ.μ., 8.001,34 τ.μ. και 8.010,44 τ.μ.,) ενώ κατά νεότερη καταμέτρηση του 2015 έχει έκταση 8.034,26 τ.μ. Επί του αγροτεμαχίου αυτού έχει ανεγερθεί οικοδομή, ενώ στην ανατολική πλευρά του ακινήτου υπάρχει πισίνα επιφανείας 112,50 τ.μ.

Λαϊνόπουλος 

Την Παρασκευή θα επαναληφθεί και το σφυρί των Προμότ Ε.Ι. Λαϊνόπουλος και Ι.Ε. Λαϊνόπουλος, που αφορά το κενό οικόπεδο, εκτάσεως 1.945,20 τ.μ., στη θέση "Άδάμες” ή "Χελιδονού” στη Νέα Κηφισιά Αττικής, με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει "ψαλιδιστεί” πλέον στις 564 χιλ. ευρώ. Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι εντός του οικοπέδου δεν υπάρχουν κτίσματα, ενώ κατά τον χρόνο λειτουργίας του το οικόπεδο είχε τη χρήση ανοικτού χώρου στάθμευσης. Σημειώνεται ότι πρόσφατα άλλαξε χέρια το ιστορικό ακίνητο της Ι.Ε. Λαϊνόπουλος στη Νέα Κηφισιά, που αποτελούσε και την έδρα της εταιρείας. Η τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί στα 3,929 εκατ. ευρώ, ωστόσο το ακίνητο άλλαξε χέρια σε αρκετά υψηλότερη τιμή, και συγκεκριμένα στα 5.560.858 ευρώ.

pin 

Κοντοβερός

Σε νέο πλειστηριασμό αναμένεται να οδηγηθούν και οι εγκαταστάσεις της Κοντοβερός (Freskot) στον Ασπρόπυργο, λίγους μήνες αφόρου η ιστορική εταιρεία κατεψυγμένων ψαριών αποφάσισε να διακόψει τη λειτουργία του εργοστασίου της και να καταθέσει αίτηση πτώχευσης. Με πάνω από μισό αιώνα λειτουργίας, η εταιρεία έχει διαγράψει μια μακρά διαδρομή στην εισαγωγή, εξαγωγή, εμπορία, επεξεργασία, τυποποίηση, συσκευασία και διανομή κατεψυγμένων αλιευμάτων. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, που έχουν να κάνουν με μεγάλες δανειακές υποχρεώσεις, συρρίκνωση τζίρου και σωρευμένες ζημίες. 

pin

Οι εγκαταστάσεις στον Ασπρόπυργο, οι οποίες πάντως βρίσκονται σε καλή κατάσταση, αποτελούσαν την "καρδιά” της εταιρείας. Ο νέος πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί επίσης για την Παρασκευή, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει διαμορφωθεί στα 4.390.517 ευρώ. Ο πλειστηριασμός αφορά ένα ενιαίο οικόπεδο 17.760,48 τ.μ., το οποίο έχει προέλθει από τη συνένωση μικρότερων όμορων αγροτεμαχίων, και το βιομηχανικό ακίνητο της εταιρείας. Οι εγκαταστάσεις διαθέτουν γραμμές παραγωγής τελευταίας τεχνολογίας για επεξεργασία και τυποποίηση και συσκευασία νωπών και κατεψυγμένων αλιευμάτων, ψυγεία μεγάλης χωρητικότητας, καθώς και ένα από τα μεγαλύτερα κτίρια κατάψυξης στην Ελλάδα.

από το capital.gr