ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Αντιπεριφερειάχης Οικονομικών Νικόλαος Πέππας εισηγήθηκε την πρόσληψη έκτακτου και τακτικού προσωπικού - Παρενέβη και για το θέμα των διακρίσεων και της περιθωριοποίησης

"Στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο (27/01) είχα την ευκαιρία να εισηγηθώ 447 νέες προσλήψεις υπαλλήλων με σύμβαση οχτάμηνη σύμβαση εργασίας στο πλαίσιο των αυξημένων απαιτήσεων εξ’ αιτίας της πανδημίας καθώς και την πρόσληψη τακτικού προσωπικού κατόπιν έγκρισης προσλήψεων στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων έτους 2021.


Εκτός όμως από τις εισηγήσεις που στοχεύουν στην ανάπτυξη του προγραμματισμού της Περιφέρειας Αττικής, θεώρησα χρέος μου να παρέμβω κατά τη διάρκεια της συζήτησης σε ένα θέμα που παρά το γεγονός ότι δεν άπτεται της αρμοδιότητάς μου, αφορά όλους μας.

Σε καμία δημοκρατική και προοδευτική χώρα δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις και περιθωριοποίηση. Ούτε ως προς το φύλο, ούτε ως προς τις προσωπικές επιλογές του, ούτε ως προς τη σωματική του διάπλαση ή τα προβλήματα υγείας του.

Και σ’ αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο πως οφείλουμε να είμαστε -και είμαστε- όλοι στην ίδια πλευρά, κάτι που με τη στάση του διοικητικά και ανθρώπινα αποδεικνύει καθημερινά ο Περιφερειάρχης μας Γιώργος Πατούλης."