ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Πάνω από 250 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, παρέδωσε η Περιφέρεια Αττικής στο Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην Ανδριανούπολη της Τουρκίας

Πάνω από 250 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, παρέδωσε η Περιφέρεια Αττικής στο Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην Ανδριανούπολη της Τουρκίας

Περισσότερους από 250 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες από τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία, παρέδωσε η Περιφέρεια Αττικής στο Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην Ανδριανούπολη της Τουρκίας.

Στην αποστολή συμμετείχε και ο Δήμος μας, με την ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώθηκε από δημότες και φορείς της πόλης μας.

Η ανθρωπιστική βοήθεια φορτώθηκε σε 15 βαγόνια εμπορικής αμαξοστοιχίας στην Ανδριανούπολη και βρίσκεται ήδη στην Γκαζίαντεπ, μία από τις περιοχές που έπληξε με σφοδρότητα ο σεισμός.

Από τον καταστροφικό σεισμό, περισσότεροι από 1.000.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι, χωρίς να έχουν πρόσβαση ούτε στα στοιχειώδη αγαθά διαβίωσης.

Την Ελληνική αποστολή κάλυψαν μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα της Τουρκίας, τα οποία σημείωναν το γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που συνέδραμε τις προσπάθειες της Τουρκικής κυβέρνησης τόσο με την αποστολή της ΕΜΑΚ, όσο και με συνεχείς αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας.

Συμπαραστεκόμαστε και δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στον γείτονα λαό της Τουρκίας και θα είμαστε δίπλα του σε οτιδήποτε χρειαστεί.

 Σημειώνουμε πως ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης συνεχίζει τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους της γειτονικής μας χώρας, καθημερινά στο Δημαρχείο της πόλης, (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα) και εντός ολίγων ημερών θα αναχωρήσει και δεύτερη αποστολή.

337547160_770602631081405_5936636153284388_n_5606b.jpg