ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει. Σίγουρη η νίκη Πατούλη ακόμα και με αντίπαλο που θα έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας

Είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει. Σίγουρη η νίκη Πατούλη ακόμα και με αντίπαλο που θα έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας

Και ενώ βρισκόμαστε ένα περίπου μήνα πριν την καταληκτική ημερομηνία για τις υποψηφιότητες και δυο περίπου μήνες από τις αυτοδιοικητικές κάλπες,  το τοπίο έγινε  θολό με τις συνεχείς αναταράξεις και ανακατατάξεις που συμβαίνουν στο  πολιτικό σκηνικό, για την Περιφέρεια Αττικής.

Και αυτό γιατί, μια ανθρώπινη στιγμή του πετυχημένου περιφερειάρχη κ. Γιώργου Πατούλη, ήταν η αφορμή για να αρχίσουν οι συζητήσεις αν πρέπει να έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ή όχι, που εκ των πραγμάτων δημιουργεί ένα διχαστικό κλίμα άνευ προηγουμένου στο στελεχιακό δυναμικό και στη βάση του κυβερνώντος κόμματος , αλλά και συνολικά στην τοπική κοινωνία , που παρακολουθεί αποσβολωμένη τις εξελίξεις που διαδραματίζονται, όπου το ένα «επεισόδιο» διαδέχεται το άλλο, διογκώνοντας τη σύγχυση της κοινής γνώμης για τα τεκταινόμενα!

Το ζεϊμπέκικο του Πατούλη ήταν η αφορμή που έψαχνε ο Μητσοτάκης για να του πάρει πίσω το χρίσμα κάτι το οποίο έπραξε μόλις δόθηκε η ευκαιρία.

Σε μία προσπάθεια εντυπωσιασμού το Μέγαρο Μαξίμου άρχισε να βγάζει ονόματα για να δείξει ότι έχει εναλλακτικές και ότι ο κύριος Πατούλης είναι τελειωμένος.

Τελικά όμως αυτή η κίνηση από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, η οποία πάρθηκε εν θερμώ,  της γύρισε μπούμερανγκ αφού μόλις ανακοινώθηκαν τα  ονόματα, ουσιαστικά ο νυν περιφερειάρχης μέσα από όλα αυτά βγήκε πιο δυνατός από ποτέ.

Και αυτό διότι από την εξέλιξη αυτή, ο Γιώργος Πατούλης, ενημέρωνε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν κάνει πίσω και συνεχίζει κανονικά και γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό των υποψηφίων περιφερειακών του συμβούλων δεν είναι κομματικά στελέχη της Ν.Δ. και δεν κινδυνεύει να τους χάσει.

Από την Παρασκευή το απόγευμα , τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στη Ν.Δ. και λειτουργούν ως “παπαγαλάκια” του Μαξίμου, πήραν εντολή να “τελειώσουν πολιτικά” τον Γιώργο Πατούλη. Λάμβανε το μήνυμα ότι στην προεκλογική περίοδο το σύνολο των ΜΜΕ θα είναι εναντίων του. Ο πόλεμος μεταξύ Μητσοτάκη – Πατούλη είχε ξεκινήσει και θα είναι σκληρός.

Η αλήθεια είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έπιασε “κορόιοδο” τον Γιώργο Πατούλη. Αφού τον έβαλε να οργώσει την Αττοκή για τη Ν.Δ. και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, περίμενε την πρώτη αφορμή για να τον αδειάσει πολιτικά.

Το ερώτημα είναι γιατί ο κύριος Μητσοτάκης δεν θέλει να είναι υποψήφιος ο κύριος Πατούλης, ο οποίος ομολογουμένως θεωρείται ο πιο πετυχημένος περιφερειάρχης εδώ και πολλές δεκαετίες( από τις παλιές νομαρχίες και την υπερνομαρχία).

Τόσα πολλά έργα που έχουν γίνει στην Αττική  άλλοι περιφερειάρχες θα θέλανε τρεις τετραετίες για να τα φτιάξουν.

Έχει βρεί από παντου  χρηματοδοτήσεις που υπάρχουν και η κοινωνία του το αναγνωρίζει, γιατί οι πολίτες βιώνουν καθημερινά την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους μέσα από τις παρεμβάσεις της περιφέρειας.

Πολύ σωστά κύκλοι Περιφερειάρχη Αττικης Γ. Πατούλη, λένε ότι: «Η ενόχληση του Πρωθυπουργού ήταν δικαιολογημένη. Δεν μπορεί ομως για ένα λαθος,το οποιο αναγνώρισε και ζήτησε συγνώμη ο κ. Πατουλης να τεθούν σε κίνδυνο όσα επιτεύχθηκαν και η επόμενη μέρα της Περιφέρειας Αττικης»

Τα πρωτόγνωρα αυτά γεγονότα αλλάζουν άρδην τις μέχρι πρότινος ισορροπίες, προκαλούν νέες διεργασίες και διαμορφώνουν ένα σκηνικό αβεβαιότητας ως προς το αποτέλεσμα της αυτοδιοικητικής κάλπης για το κυβερνών κόμμα, αφού όποιον και αν επιλέξει τελικά για υποψήφιο περιφερειάρχη, κινδυνεύει πολύ σοβαρά να είναι τρίτος, με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός δεύτερης Κυριακής και να υποστεί μία συντριπτική ήττα η Νέα Δημοκρατία.

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα κύριοι. Κατεβάστε άλλο υποψήφιο περιφερειάρχη, με την στήριξη της Ν.Δ και καλή τριτιά.

Πολύ σωστά λέει ο Πατούλης: “ ελάτε να μετρηθούμε”.

Ραντεβού την Κυριακή 8  Οκτωβρίου,  όπου ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, θα τερματίσει τρίτος και καταϊδρωμένος.

ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ(ΠΟΛΙΤΙΚΑ).