ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Κούλουμα με Πατούλη(Αριστερά)-Κούλουμα με Χαρδαλία(Δεξιά).

Κούλουμα με Πατούλη(Αριστερά)-Κούλουμα με Χαρδαλία(Δεξιά).

"Περασμένα μεγαλεία διηγόντας τα  να κλαις" λέει μία παροιμία, η οποία ταιριάζει γάντι στην Περιφέρεια Αττικής του 2024.

Και το λέμε αυτό διότι πέρσι το Μητροπολιτικό Πάρκο Τρίτση, φιλοξένησε την Καθαρά Δευτέρα, πάνω από 10.000 κόσμο, σε εκδήλωση της περιφέρειας, ενώ φέτος θα έχει μονάχα κάποιες παρίες φίλων που θα πάνε μόνοι τους και τα πουλιά στη λίμνη.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι ο κ.Χαρδαλιάς είπε στους συνεργάτες του: "Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε. Δεν έχει ούτε ταραμάδες, νηστίσημα όπως δεν θα έχει αρνιά"(Υπονοώντας τη γιορτή του Πάσχα).

Μάλλον δεν ξεκίνησε καλά ο Περιφερειάρχης. Μήπως αυτές οι κινήσεις είναι προεόρτια το τι θα ακολουθήσει στις πολιτιστικές εκδηλώσεις  του καλοκαιριού;

Ας θυμηθούμε τι΄έγινε πέρσι.

Απο νωρίς ξεκίνησαν οι χιλιάδες επισκέπτες , οι οποίοι σε πολύ λίγη ώρα γέμισαν ασφυκτικά όλο τον περιβάλλοντα χώρο και διασκέδασαν με  παραδοσιακή μουσική, χορό, ενώ γεύτηκαν και παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα , με πρωταγωνιστή τη φασολάδα.

Πλούσιες ήταν και οι δραστηριότητες για τα παιδιά που μαζί με τους γονείς τους συμμετείχαν στη μεγάλη γιορτή.

Τα υποδέχθηκαν από νωρίς το πρωί ομάδες εργαζομένων του Πάρκου και μαζί τους έφτιαχναν πολύχρωμες χαρταετούς. Παράλληλα οι μικροί  φίλοι διασκέδασαν στην πίστα survivor και έπαιξαν με  φουσκωτά παιχνίδια.

Μοναδικές μουσικές στιγμές χάρισαν γνωστά συναυλιακά συγκροτήματα (Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Μαρία Αναματερού, Λευτέρης Μπαφαλούκος, οι Γιάννης και Τζένη Κατσίγιαννη, Νίκος Φάκαρος) που εναλλάσσονταν στη σκηνή ενώ τοπικοί σύλλογοι χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

1_9a989.jpeg

photo-koulouma-2-οκ-1000x582

photo-koulouma-1-οκ-1000x623