ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινού για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Τότε που στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης κυριαρχούσε το πυκνό σκοτάδι του πολέμου, της βιαιότητας και του φασισμού, κάπου σε μια μικρή γωνιά της έλαμπε το φως της ηρωικής αντίστασης των Ελλήνων της Εποποιίας του 1940.

Ήταν τότε που ο Ουίνστον Τσώρτσιλ είπε: «Μέχρι τώρα λέγαμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες. Από τώρα και στο εξής θα λέμε: Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες!».

Ήταν τότε που οι υπόλοιποι λαοί θαύμασαν την γενναιότητα, την αυταπάρνηση, την αγάπη για την πατρίδα και την ομοψυχία των Ελλήνων.

Αυτά ακριβώς τα ιδανικά τιμούμε και δοξάζουμε γιορτάζοντας την Εθνική Επέτειο του «ΟΧΙ» του 1940 και την επακόλουθη έναρξη του πολέμου για την Ελλάδα. Ήταν ουσιαστικά η αρχή του πολέμου για τους Έλληνες που ταυτόχρονα σηματοδότησε την αρχή της αντίστασης του ελεύθερου κόσμου ενάντια στον φασιστικό άξονα. Μιας αρχής τόσο σημαντικής και καθοριστικής για την μετέπειτα εξελικτική πορεία της μικρής μας Χώρας.

Ας γίνει η θυσία των προγόνων μας χρέος ενότητας για εμάς τους Έλληνες του σήμερα και   υπηρέτησης των ιερών ιδανικών της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της Αγάπης για την Πατρίδα μας.

Χρόνια πολλά Έλληνες, χρόνια πολλά Ελλάδα!