ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θανάσης Αυγερινός: “Κυρώθηκε υπό τις οδηγίες του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη η πράξη εφαρμογής τμήματος της Πολεοδομικής Ενότητας 2 «Νότια έδρα» Παλλήνης”

Με την κύρωση πλέον της πράξης εφαρμογής, ολοκληρώνεται ο πολεοδομικός σχεδιασμός της περιοχής και ο Δήμος Παλλήνης μπορεί να προχωρήσει στην υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής αλλά και των κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων που προβλέπονται, προκειμένου να αναβαθμιστεί η περιοχή και η ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

Η περιοχή βρίσκεται νότια της Λεωφόρου Μαραθώνος, εφάπτεται του παλαιού ρυμοτομικού σχεδίου Παλλήνης και εκτείνεται μεταξύ της οδού Λεονταρίου δυτικά και του κεντρικού ρέματος Παλλήνης ανατολικά. Η πολεοδομική μελέτη είχε εγκριθεί με το ΦΕΚ 142/ΑΑΠΘ/30-04-2012.

Στο πλαίσιο της πολύ σημαντικής αυτής εξέλιξης ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός σημείωσε: “H Ανατολική Αττική και οι Δήμοι της αλλάζουν πρόσωπο μέρα με τη μέρα. Αυτό γίνεται με πολύ και καθημερινό μόχθο από τους εμπλεκόμενους εργαζόμενους και στελέχη της Περιφέρειας με στόχο να κάνουμε πράξη το σχέδιο του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη για μια “Αττική – Πρώτη”.

Με την κύρωση της Πράξης Εφαρμογής, μία διαδικασία υπό το συντονισμό του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για θέματα της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών και Χωρικού Σχεδιασμού Αθ. Κατσιγιάννη, απεγκλωβίζεται ένας μεγάλος αριθμός ιδιοκτησιών, των οποίων οι περιουσίες επί χρόνια απαξιώνονταν, ενώ παράλληλα ανοίγεται και ένα ”φωτεινό παράθυρο” ευκαιριών για την περαιτέρω υλοποίηση αναπτυξιακών έργων για την Παλλήνη, γεγονός που αναμφισβήτητα θα αποτελέσει επιπλέον μοχλό βελτίωσης της καθημερινότητας των κατοίκων.