ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δελτίο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.Α.Α. - Διεθνής Έκθεση Τροφίμων – Ποτών «FOOD EXPO»

Στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων – Ποτών «FOOD EXPO», που τελέστηκαν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, παρουσία του  Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός ενώ επίσης, συμμετείχαν Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, Πρέσβεις και πλήθος προσωπικοτήτων του επιχειρηματικού κόσμου.

Η FOOD EXPO, που πραγματοποιείται στο Athens Metropolitan Expo, απευθύνεται σε όλους τους επιχειρηματίες και στελέχη της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης ενώ αποτελεί την μεγαλύτερη έκθεση στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης στο είδος της.

Δυναμική και φέτος, για 6η συνεχή χρονιά, η παρουσία της Περιφέρειας Αττικής, στη σημαντική αυτή διεθνή έκθεση. Ειδικότερα στο περίπτερό της φιλοξενούνται 30 εκθέτες – επιχειρήσεις του κλάδου Τροφίμων και Ποτών, αριθμός μεγαλύτερος από κάθε άλλη χρονιά.

Ο Αντιπερειφερειάρχης είχε την ευκαιρία μαζί με τον Περιφερειάρχη και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να επισκεφθεί το Περίπτερο της Περιφέρειας, να συγχαρεί από κοντά τους εκθέτες και να ανταλλάξει μαζί τους απόψεις και προτάσεις σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης του αγροδιατροφικού τομέα της Αττικής. Στο πλαίσιο της παρουσίας του στην έκθεση, ο κ. Αυγερινός μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Επενδύουμε στη διεθνή τάση που δείχνει μία σαφή προτίμηση στα γνήσια προϊόντα της Αττικής μας, παράλληλα με την έμπρακτη στήριξή μας στους τοπικούς παραγωγούς. Η στήριξη των παραγωγών του αγροδιατροφικού τομέα αποτελεί προτεραιότητα της διοίκησής μας. Αγκαλιάζουμε τον αγροδιατροφικό τομέα ως έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της οικονομίας του τόπου μας».

Επισημαίνεται ότι, σε όλες τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν μέσω της Περιφέρειας στην έκθεση,  παρέχεται η δυνατότητα να πραγματοποιήσουν προσωπικές συναντήσεις με τους ξένους αγοραστές που φιλοξενεί η διοργανώτρια εταιρεία (hostedbuyers), οι οποίοι προέρχονται από σημαντικές αγορές - στόχους του εξωτερικού. Παράλληλα, όλες οι επιχειρήσεις μπορούν να πραγματοποιούν και digital συναντήσεις με αγοραστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό που δεν έχουν φυσική παρουσία στην έκθεση.

Για το 2022 η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει να χρηματοδοτεί με ποσοστό 80% τη συμμετοχή των παραγωγών της Αττικής σε εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών. Επιπλέον, ένα σημαντικό κομμάτι του προϋπολογισμού της Περιφέρειας διατίθεται για τη δυναμική παρουσία των τροφίμων της Αττικής σε εκθεσιακά γεγονότα.

Η FOOD EXPO φέτος φιλοξενεί 1.200 Έλληνες και ξένους εκθέτες, 2.500 χιλιάδες διεθνείς αγοραστές και 700 στοχευμένους hostedbuyers, με τον συνδυασμό φυσικής παρουσίας και ψηφιακών υπηρεσιών.