ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σύντομος Απολογισμός έργων και δράσεων για την διετία 2019-2021 του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινού-Με Μεγάλα Αναπτυξιακά Έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής υλοποιείται το σχέδιο του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη.

Κάνοντας μου τη μεγάλη τιμή ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης να με εμπιστευτεί  ως Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, έχω την ευκαιρία να υπηρετώ τον τόπο που μεγάλωσα και ζω προσπαθώντας διαρκώς για την αναβάθμιση της περιοχής. Το καθημερινό μας έργο έχει ως στόχο να παραμένουμε διαρκώς δίπλα στον πολίτη της Ανατολικής Αττικής υλοποιώντας έργα και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που ενισχύουν τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των πόλεων της, την Αντιπλημμυρική τους θωράκιση, την διαρκή ανάπτυξη του δικτύου της Αποχέτευσης Ακαθάρτων, την Οδική Ασφάλεια αλλά και εκείνα που προωθούν την παραδοσιακή Αγροτική Δραστηριότητα τους και αναδεικνύουν την πλούσια Φυσική, Πολιτιστική και Ιστορική κληρονομιά τους.

Με οργάνωση, προγραμματισμό και πολλή δουλειά, γίνονται σημαντικά βήματα κάθε μέρα, έτσι ώστε η Ανατολική Αττική, τρίτη σε πληθυσμό Περιφερειακή Ενότητα της Χώρας μας, με την γεωγραφική ποικιλομορφία, με τις τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες αλλά και τις ανάγκες ανάπτυξης υποδομών, να καταστεί εφάμιλλη των προσδοκιών των πολιτών της.

Ως διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής με Περιφερειάρχη τον Γιώργο Πατούλη, με τον οποίο ασπαζόμαστε την ίδια φιλοσοφία και ο οποίος μας έχει ενστερνίσει το όραμα του για την Αττική, βλέπουμε και σχεδιάζουμε 30 χρονιά μπροστά. Από την πρώτη στιγμή της θητείας μας οραματιζόμαστε την Ανατολική Αττική καλύτερη και απαλλαγμένη από το σημαντικό πρόβλημα έλλειψης βασικών υποδομών που αντιμετωπίζει εδώ και δεκαετίες ως αποτέλεσμα πρόχειρων σχεδιασμών, κακών πολιτικών και συνεχούς αναβλητικότητας από σειρά κυβερνήσεων.

Τα έργα που υλοποιήσαμε αλλά και τα νέα έργα που εντάξαμε στον προγραμματισμό μας την διετία 2019-2021 θέτουν την βάση για μια νέα αναπτυξιακή πορεία στην Ανατολική Αττική αφού ο στόχος μας είναι ως το τέλος του 2023 να έχουν δρομολογηθεί όλες οι μεγάλες παρεμβάσεις που προγραμματίζουμε, διεκδικώντας μια δεύτερη θητεία, για να ολοκληρωθεί το σχέδιο μας, όπως έχει ήδη δηλώσει ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

Δημοσιεύοντας τον πρώτο μας απολογισμό για την διετία 2019-2021, εγκαινιάζεται μια προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών για το καθημερινό μας έργο και τις προσπάθειες μας ώστε να βρισκόμαστε διαρκώς δίπλα στον πολίτη. Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν δημοσιεύσεις με τον απολογισμό του έργου μας ανά θεματικό άξονα δραστηριότητας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής.

Για την Ανατολική Αττική η περίοδος 2019 – 2021 συνδυάστηκε με σημαντικά έργα υποδομής και ανάπτυξης (σε διάφορα στάδια υλοποίησης), που συνολικά ανέρχονται στο 1 δις ευρώ.

Ιδιαιτέρως υπογραμμίζεται η ένταξη 77 νέων έργων συνολικού προϋπολογισμού 125,6 εκ. ευρώ, χαράζοντας αναπτυξιακή κατεύθυνση και στους 13 Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας. Τα έργα αυτά έχουν θετικό πρόσημο για την περιοχή ως προς την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των πολιτών σε νευραλγικούς τομείς που σχετίζονται με τις ανάγκες της Ανατολικής Αττικής, όπως αστικές αναπλάσεις, ανάπτυξη σχολικών υποδομών και υποδομών άθλησης και πολιτισμού, εξοικονόμηση ενέργειας, κ.α.

 

Πιο αναλυτικά, τα έργα ανά κατηγορία και στάδιο υλοποίησης διαμορφώθηκαν ως εξής:

ΕΡΓΑ Π.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  2019-2021

 

ΣΥΝΟΛΟ

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ

8

555.000.000,00€

ΝΕΑ ΕΡΓΑ

77

125.605.807,59 €

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑ

38

66.775.957,56 €

ΕΚΤΕΛΟΥΜΕΝΑ ΕΡΓΑ

77

185.648.814,25 €

ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΕΡΓΑ*

61

137.590.348,99 €

ΣΥΝΟΛΟ

261

1.070.620.928

 

*Μεσοπρόθεσμα έργα είναι αυτά που αναμένεται να ξεκινήσουν στο επόμενο χρονικό διάστημα