ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στην εκδήλωση για τη λήξη της σχολικής χρονιάς των παιδιών από Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Γ. Πατούλης: «Στο νέο ΠεΠ Αττικής 2021-2027 θα αυξήσουμε σημαντικά τα κονδύλια για δράσεις στήριξης και ενσωμάτωσης μεταναστών, αγγίζοντας τα 30 εκ. ευρώ. Είμαστε δίπλα τους με πράξεις και όχι με λόγια»
 
Τη βούληση της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής να συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα δράσεις υποστήριξης και ενσωμάτωσης μεταναστών και προσφύγων, μέσα από την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, διατύπωσε ο Γ. Πατούλης χαιρετίζοντας την εκδήλωση για τη λήξη της σχολικής χρονιάς των παιδιών από Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γκάζι.
 
Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σ. Βούλτεψη ενώ παρόντες στην τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη της συνεργασίας του Υπουργείου Μετανάστευσης με την Unicef για το Πρόγραμμα Άτυπης Εκπαίδευσης, ήταν η Υφυπουργός Εργασίας Δ. Μιχαηλίδου και ο Επικεφαλής της Unicef στην Ελλάδα Luciano Calestini.
 
Ο κ. Πατούλης εξήρε το έργο και τη συμβολή τόσο της κυρίας Βούλτεψη όσο και της κας Μιχαηλίδου σε ζητήματα μετανάστευσης και κοινωνικής πολιτικής και συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς για το κοινωνικό λειτούργημα που επιτελούν.
 
Στη συνέχεια υπογράμμισε πως η Περιφέρεια Αττικής έχει αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον και τη στήριξη της στους μετανάστες και πρόσφυγες καθώς, όπως επισήμανε μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 χρηματοδοτούνται 4 κέντρα κοινότητας με παράρτημα Μεταναστών (2 στην Αθήνα, 1 στον Πειραιά και 1 στην Καλλιθέα), με συνολικό προϋπολογισμό που διατίθεται από την Περιφέρεια για τη λειτουργία αυτών των 4 δομών για 5 έτη, ο οποίος ανέρχεται σε 5,8 εκ. €.
 
Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε, στο πλαίσιο του νέου ΠεΠ Αττικής 2021-2027, προβλέπεται σημαντικότατη αύξηση των κονδυλίων για δράσεις στήριξης και ενσωμάτωσης μεταναστών, σημειώνοντας πως θα συνεχίσει ως Περιφερειάρχης να βρίσκεται στο πλευρό τους.
 
Ενδεικτικά προβλέπονται:
- 26 εκ. € για τη χρηματοδότηση του προγράμματος Ήλιος που αφορά σε ολοκληρωμένη παρέμβαση (στέγαση, κατάρτιση, αναζήτηση εργασίας)
- 3 εκ. € για δράσεις διαπολιτισμικής μεσολάβησης σε δομές υγείας
- Παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας για μετανάστες (ανήλικους και ενήλικους)
- Συνέχιση και ενίσχυση της λειτουργία των κέντρων κοινότητας με παράρτημα μεταναστών
- Και φυσικά το πιλοτικό πρόγραμμα της Unicef για την παιδική φτώχεια θα αποτελεί οδηγό για χρηματοδότηση παρόμοιων δράσεων
 
Δείτε σχετικό βίντεο στο link που ακολουθεί: https://youtu.be/v1OxE_AeHug