ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περιφέρεια Αττικής: Δικαστική δικαίωση για 183 συμβασιούχους Covid - Υπέρ ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης

Με τέσσερις ξεχωριστές προσωρινές διαταγές που εξέδωσε το Πρωτοδικείο Αθηνών, 183 συμβασιούχοι – Covid της Περιφέρειας Αττικής επιστρέφουν στην εργασίας τους.


Σύμφωνα με τον δικηγόρο Ηλία Κολλύρη που έχει αναλάβει τον δικαστικό αγώνα των συμβασιούχων, υπήρξαν 4 διαφορετικές αποφάσεις του Πρωτοδικείου Αθηνών που δικαίωσαν τους συγκεκριμένους 183 εργαζόμενους, οι οποίοι όπως είπε επιστρέφουν με προσωρινές διαταγές άμεσα στις θέσεις εργασίας τους ακόμα και από την ερχόμενη Δευτέρα. Οι συμβάσεις των εργαζομένων είχαν λήξει στις 31-5-2022 ή και νωρίτερα για κάποιους εξ αυτών και από τότε έχουν μείνει χωρίς εργασία και μισθό.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των συμβασιούχων τα κύρια ασφαλιστικά μέτρα θα επιδικαστούν Σεπτέμβριο και Οκτώβριο με τον κ. Κολλύρη να σημειώνει  ότι εφόσον η πανδημία είναι εδώ οι εργαζόμενοι είναι αναγκαίοι για να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.

Όπως σημείωσε επίσης ο ίδιος απομένει μια ακόμα ομάδα 40 συμβασιούχων που η υπόθεση της δικάζεται την προσεχή εβδομάδα.

Υπενθυμίζουμε ότι τόσο η Περιφερειακή Αρχή όσο και προσωπικά ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, όσο και το Περιφερειακό Συμβούλιο έχουν ταχθεί υπέρ της παραμονής των εργαζομένων στις θέσεις τους, σημειώνοντας ότι καλύπτουν πάγιες και κρίσιμες ανάγκες της Περιφέρειας στη μάχη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

 

]

Πηγή: aftodioikisi.gr