ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

1ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Περιφέρειας Αττικής «Σινέ Θέογνις» στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό των Μεγάρων

Δελτίο τύπου γνωστοποιεί ότι το 1ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Περιφέρειας Αττικής «Σινέ Θέογνις» είναι γεγονός και διοργανώνεται στον παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό των Μεγάρων στις 28 – 30 Αυγούστου 2022, από την Περιφέρεια Αττικής και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεγάρων «Ο Θέογνις».

Με ταινίες που αντέχουν στον χρόνο όσο και με βραδιά αφιερωμένη σε νέους δημιουργούς, η πρώτη αυτή διοργάνωση σκοπεύει να γίνει ένας θεσμός στην καρδιά της πόλης, στην καρδιά του καλοκαιριού.

 

Η φιλοσοφία του φεστιβάλ «Σινέ Θέογνις είναι ο ανοιχτός πολιτισμός για όλους: η αξιοποίηση των δημόσιων χώρων στην πόλη των Μεγάρων προς όφελος του πολιτισμού και όλων των πολιτών.
Η ιδέα της διοργάνωσης ενός φεστιβάλ θερινού κινηματογράφου – στο ύφος του open air cinema – στο κέντρο των Μεγάρων ανήκει και οργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεγάρων «Ο Θέογνις» και υλοποιείται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, καθώς εντάχθηκε στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της Περιφέρειας στην Δυτική Αττική.

Οι ταινίες στην πρώτη διοργάνωση του «Σινέ Θέογνις» επιλέχθηκαν ώστε να αποτελούν κλασικές επιλογές, αλλά και για να καλύψουν τις προτιμήσεις του μεγάλου κοινού στην πόλη. Επιπλέον, μια βραδιά από τις 3 του φεστιβάλ αφιερώνεται σε νέους δημιουργούς, με σκοπό να προβληθούν κινηματογραφικά νέων Ελλήνων δημιουργών με ορίζοντα να αποκτήσει η διοργάνωση τον χαρακτήρα του φεστιβάλ, ανοιχτού σε νέες ιδέες και καλλιτεχνικές τάσεις.

Το 1ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Περιφέρειας Αττικής «Σινέ Θέογνις» έρχεται να αλλάξει το κλίμα στο κέντρο των Μεγάρων με τρεις βραδιές open air cinema, με το παρακάτω πρόγραμμα:

Πρόγραμμα προβολών

Κυριακή 28 Αυγούστου :
“Καζαμπλάνκα”

Δευτέρα 29 Αυγούστου:
Βραδιά Νέου Δημιουργού με προβολή της ταινίας «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις

Τρίτη 30 Αυγούστου:
“Θεέ μου τι σου κάναμε”

ώρα έναρξης προβολών: 9.00 μ.μ.
είσοδος ελεύθερη

με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής

Σας περιμένουμε!

Το έργο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγάρων «Ο ΘΕΟΓΝΙΣ» στηρίζουν επιχειρήσεις της περιοχής μας.
Χρυσοί χορηγοί
Wind Μεγάρων,
Παπαθανασίου Κατασκευαστική,
Πέτρος Τσεκούρας Ο.Ε

Υποστηρικτές
Οπτικά Μιχάλαρος,
Base coffee,
Άγγελος Μακρυγιάννης & ΣΙΑ ΟΕ,
Οίνοι Μαργέτη
Χατζής Ιωάννης