ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Ντόρα Μπακογιάννη: Όταν αρρώστησα από το μυέλωμα σκέφτηκα να σταματήσω…- Τώρα δεν είναι εφιάλτης

Ντόρα Μπακογιάννη: Όταν αρρώστησα από το μυέλωμα σκέφτηκα να σταματήσω…- Τώρα δεν είναι εφιάλτης

Σε μια προσωπική της συνέντευξη στην Καθημερινή της Κυριακής, η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρεται για πρώτη φορά τόσο αναλυτικά και στην ασθένειά της. Όπως σημειώνει μάλιστα όταν αρρώστησε από το μυέλωμα, της πέρασε η ιδέα να τα παρατήσει. "Αναρωτήθηκα, λέει, αν οι φυσικές μου δυνάμεις θα ήταν επαρκείς για τη δουλειά που κάνω."
Αλλά, συνεχίζει, ότι δεν το έκανε γιατί είχε πάντα

ενέργεια.

Δεν ήξερα πώς θα εξελιχθεί η ασθένειά μου, γι΄αυτό κι όταν μου πρότεινε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο πρωθυπουργός, το σκέφτηκα πάρα πολύ. Σκέφτηκα ότι ίσως δεν μπορώ να κατέβω στη μάχη του σταυρού. Μετά είδα, χάρη στους καταπληκτικούς γιατρούς του ΕΣΥ και σε ένα καταπληκτικό νοσοκομείο που πάω, το Αλεξάνδρας, ότι ισχύει αυτό που μου είπαν:

Ότι υπάρχει αυξημένη κόπωση λόγω των θεραπειών, αλλά συνεχίζεις τη ζωή σου κανονικά. Ετσι επειδή είμαι πολύ εγωίστρια και δεν μου αρέσει να…διορίζομαι, θα κατέβω υποψήφια στα Χανιά.

Εντύπωση προκαλεί και η περιγραφή της κίνησης της Ντόρας Μπακογιάννη από τη δημοσιογράφο Μαρία Κατσουνάκη που πήρε τη συνέντευξη: "Εάν δεν έβλεπε κανείς την προσπάθεια να διανύσει την απόσταση από το ασανσέρ στο τραπέζι, με την υποβοήθηση που χρησιμοποιεί για το περπάτημα, παρ΄όλα αυτά ευθυτενής και γεμάτη ενέργεια, και την έβρισκε κατευθείαν στη θέση θέση της, θα ορκιζόταν ότι είναι καλύτερα παρά ποτέ."

Μάλιστα όταν η δημοσιογράφος την ρωτά, αν η ασθένεια άλλαξε το πώς βλέπει τα πράγματα, απαντά με τρόπο που εκπλήσσει:

Όχι, το μεγαλύτερο σοκ της ζωής μου ήταν ο Παύλος. Όλα τα άλλα…Μια αρρώστια έρχεται, την πολεμάς. Με την ιδέα του θανάτου ήρθα αντιμέτωπη στα 34. Και έπρεπε να συμφιλιωθώ. Αυτό που σε ενδιαφέρει σε περίπτωση θανάτου είναι να ξέρεις ότι οι άνθρωποί σου, οι άνθρωποι που αγαπώ, που αφήνεις πίσω σου , είναι καλά. Αναπόφευκτος ο θάνατος, θα έρθει κάποια στιγμή. Στα 34 έπρεπε να αντιμετωπίσω τον εφιάλτη. Τώρα δεν είναι εφιάλτης.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από https://www.thetoc.gr/